Integrated Thin-Client Managed Services

Naast kostenbeheersing en het terugdringen van systeemuitval krijgen moderne ondernemingen steeds meer aandacht voor duurzaamheid en het beperken van de gevoeligheid voor schommelingen in de energieprijzen. Nieuwe werkwijzen en de toenemende mobiliteit van medewerkers vormen uitdagingen voor de IT-beveiliging. De Integrated Thin Client Managed Services van Capgemini helpen u al deze uitdagingen het hoofd te bieden.

Benut de voordelen van thin client-systemen

In samenwerking met pioniers uit de wereld van client-virtualisatie leveren we Integrated Thin Client Managed Services. Wanneer u deze oplossing implementeert, profiteert u van substantiële beperking van de:
  • Kosten: lagere total cost of ownership (TCO) dankzij lagere energierekeningen en minder kosten voor hardware, ondersteuning en beheer
  • Complexiteit: beveiliging en beheersbaarheid van de IT-infrastructuur en flexibele toegang op afstand dankzij desktopvirtualisatie en thin client-technologie
  • CO2-uitstoot: groenere IT dankzij lager energieverbruik, langere levensduur van technologie en milieuvriendelijke productie en afvoer van thin client-apparaten. Deze besparingen worden nog groter als de rekenkracht wordt geleverd door onze energie-efficiënte datacenters
 
Om te zien hoe een thin client-architectuur bijdraagt aan een groenere werkplek, bezoekt u onze interactieve Green Office.

Stap over naar thin clients met Capgemini

Aan de hand van een gestructureerd proces voor analyse, ontwerp en implementatie van de oplossing bepalen we samen met u het systeem dat het best tegemoetkomt aan de behoeften en doelstellingen van uw bedrijf. We bieden het volgende:
  • Flexibele, gecontroleerde migratie: de thin client-architectuur wordt in het juiste tempo voor uw situatie geïmplementeerd
  • Gemakkelijk schaalbare infrastructuur: dankzij onze ruime ervaring met de implementatie van geavanceerde technologie kunnen we u helpen bij het openen of sluiten van kantoren, het toevoegen of verwijderen van gebruikersgroepen en het verhuizen van complete afdelingen. Dit proces verloopt veel eenvoudiger en is veel beter schaalbaar dan bij een architectuur met conventionele desktopcomputers
Onze thin client-oplossingen kunnen worden geïntegreerd met andere oplossingen van Capgemini, zoals Remote Infrastructure Management (RIM) en Data Center & Infrastructure Services.

Ruime ervaring met thin client-architecturen

Bij een thin client-architectuur worden CPU-processen, applicaties en opslagcapaciteit overgebracht van desktopcomputers naar serverparken in datacenters. Desktopcomputers worden vervangen door thin client-servers met een beperkte functionaliteit, die weinig onderhoud behoeven en waarop geen lokaal besturingssysteem geconfigureerd hoeft te worden. Hierdoor kunnen applicaties op vrijwel elk platform beschikbaar gesteld worden.
 
Samen met toonaangevende leveranciers van client-virtualisatie zoals Citrix, Sun Microsystems en VMware leveren we Integrated Thin Client Managed Services. We hebben veel ervaring met de implementatie van werkplekservices en we ondersteunen wereldwijd meer dan 1 miljoen desktopsystemen.
 
Samen met Sun Microsystems hebben we thin client-systemen geïmplementeerd in verschillende van onze Europese servicecentra.
Gerelateerd