Life Sciences

We maken gebruik van onze toegewijde global account focus om onze vaardigheden en kennis te integreren over farmaceutica, biotechnologie, medische hulpmiddelen en agribusiness.

Oplossingen voor elke sector binnen Life Sciences

Samen met 's werelds meest vooraanstaande organisaties in Life Sciences zet Capgemini zich in om verandering tot stand te brengen met behulp van onze technologische inzichten.

Of het nu gaat om farmaceutica, biotechnologie, medische apparatuur of agribusiness, Capgemini biedt zijn Life Science klanten altijd specifieke oplossingen, onder meer op het gebied van Marketing & Sales, Lean, R&D efficiency, supply chain management en global regulatory compliance.
 

Expertise van wereldklasse

Capgemini beschikt momenteel over meer dan 3000 Life Science specialisten in 19 landen. Zij werken vanuit 29 Centers over de hele wereld aan 24-uurs dienstverlening, zeven dagen per week. Daarbij is versnelde levering mogelijk, een front- en backoffice beschikbaar en vormt prijsflexibiliteit de kern van onze dienstverlening.
 

Farmaceutica

Nu de inkomstenniveaus van consumenten vrijwel overal ter wereld stijgen, worden ook de verwachtingen en eisen van patiënten groter. Farmaceutische bedrijven zien zich echter geconfronteerd met een gevaarlijke combinatie van hoge kosten en dalende omzetten. Steeds meer medicijnen worden namelijk niet langer door patenten beschermd, en de effectiviteit van de R&D inspanningen daalt. Een consolidatiegolf is daarom gaande en de productie van API’s verplaatst zich meer en meer naar het verre oosten.
 
De hoogste prioriteit blijft de veiligheid van medicijnen. Toenemende concurrentie binnen de branche noodzaakt tot kostenbeheersing. Daarom wordt in manufacturing Lean geïntroduceerd en wordt er ook actief gewerkt aan een efficiëntere supply chain, vanzelfsprekend met behoud van veiligheid voor de patiënt.
 
Ook de complexiteit aan de marktzijde neemt toe. De druk op de farmaceutische industrie wordt alsmaar groter en bedrijven in deze sector kampen met een groeiende fragmentatie van klantenbestanden. Ze moeten nu niet alleen aan artsen en apothekers verkopen, maar ook aan een gelaagd en ge-netwerkt publiek. Daarom worden nieuwe innovatieve (go-to-market) modellen ontwikkeld waarin het geneesmiddel slechts een deel van het aanbod is.
 
Deze uitdagingen hebben tot gevolg dat farmaceutische bedrijven steeds meer op de voorgrond treden en daarbij vaak negatief in de publiciteit komen. Zij balanceren tussen het verschaffen van levensveranderende waarde aan consumenten aan de ene kant en kritiek op hun bedrijfsvoering aan de andere kant. Voor de patiënt zijn vooral de kosten van de medicijnen voelbaar. Hij realiseert zich onvoldoende welke inspanning geleverd moet worden om een nieuw geneesmiddel op de markt te brengen.
 

Biotechnologie

Biotechnologische bedrijven maken een enorme groei door. Ze zijn volledig gericht op het doorontwikkelen van hun technologie en soms onvoldoende op de ontwikkeling van hun organisatie en processen. Hierdoor verliezen ze tempo en worden kansen gemist.
 

Agribusiness

De agribusiness maakt een stabiele, aanzienlijke groei door. Er is tijd en budget voor product- en procesinnovatie, terwijl de industrie verder gaat met een continue verbeteringsslag in manufacturing en supply chain. Als mondiale marktleider in Life Sciences consulting, kunnen onze Life Sciences expertteams inzicht verschaffen in de meest cruciale bedrijfsissues in deze sector op dit moment.

 

Bronnen

Meer weten?