Messaging-as-a-Service

Terwijl ondernemingen kampen met hogere opslagkosten en groeiende regeldruk, vragen hun medewerkers om meer opslagcapaciteit voor hun communicatieactiviteiten. Capgemini en EMC leveren Messaging-as-a-Service oplossingen die op maat gemaakt worden voor de behoeften van uw onderneming.

Communicatie zonder overhead

Door de overhead en de kosten van messaging-activiteiten te beperken, bevordert onze Messaging-as-a-Service oplossing het succes van uw bedrijf. Omdat Capgemini en EMC de complexe aspecten van messaging (zoals backend-opslag en beveiliging) voor hun rekening nemen, kunt u zich volledig op uw kernactiviteiten concentreren. Bovendien kunt u de TCO verlagen door kapitaalinvesteringen om te zetten in operationele kosten.

Maatwerk voor messaging

Capgemini en EMC werken met u samen om te bepalen welk model voor Messaging-as-a-Service voor uw organisatie het meest geschikt is. Via een speciaal proces analyseren we de operationele gereedheid van uw lokale infrastructuur. Vervolgens plannen we de transitie en de migratie via een routekaart met aandacht voor risicobeheersing en backupvoorzieningen om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen. Nadat het transitieplan is opgesteld, voert Capgemini de migratie uit. Hierbij wordt speciale aandacht besteed aan het testen van de connectiviteit en de servicevalidatie.

Veel ervaring met succesvolle messaging-services

Capgemini beschikt over ruime multidisciplinaire praktijkervaring om de juiste Messaging-as-a-Service oplossing voor uw organisatie te implementeren. Onlangs hebben we onze ervaring in de publieke sector gebruikt om een grote Europese politieorganisatie te helpen bij het terugdringen van de messaging-kosten. Onze klant profiteert nu van grotere flexibiliteit en lagere kosten doordat de hosting en het beheer van de messaging-omgeving zijn uitbesteed aan Capgemini.
 
Daarnaast hebben we met een grote Zuid-Amerikaanse kabelmaatschappij samengewerkt om Messaging-as-a-Service aan te bieden aan hun abonnees.
Gerelateerd