Met ‘Digital Manufacturing Services’ lanceert Capgemini een nieuwe dienst om maakindustrie te ondersteunen bij digitale transformatie

| News alert
Onder de naam ‘Digital Manufacturing Services’ bundelt Capgemini alle expertise en ervaring wereldwijd om klanten uit de maakindustrie te ondersteunen bij het stroomlijnen van productieprocessen, het bouwen van ‘slimme’ productiefaciliteiten en producten en het in gebruik nemen van nieuwe businessmodellen. De diensten zullen worden geleverd vanuit een digital manufacturing Center of Excellence (CoE) in Mumbai en drie ‘digital manufacturing’ hubs in Noord-Amerika, Frankrijk en Duitsland.

Van productontwerp tot productie; digitalisering heeft een grote impact op de maakindustrie. Veranderende verwachtingen van consumenten zoals massamaatwerk en producten die als dienst worden geleverd, benadrukken de noodzaak om digitalisering in de gehele waardeketen te omarmen. Slimme producten, machines en fabrieken bieden een groot potentieel voor verkorting van de time-to-market, een hogere productiviteit, kostenbesparingen en nieuwe inkomstenstromen en businessmodellen. Digitale transformatie vergt echter nieuwe manieren van denken en werken en nieuwe competenties nu het Internet of Things (IoT) samensmelt met traditionele ICT.   

“Bij digitaal wordt nog te vaak gedacht in termen van alleen de productiefaciliteit óf alleen de klant. Niet allebei. Je kunt pas echt het groeipotentieel van digitalisering benutten als je klanten kunt verbinden met intelligente productieprocessen” zegt Jean-Pierre Petit, Global Head van Digital Manufacturing, Capgemini Group. "Capgemini’s capaciteit om de fysieke en de virtuele wereld te verbinden is uniek in de markt. We kunnen daarbij niet alleen fysieke objecten met ICT-systemen verbinden, maar ook klantinzichten optimaal benutten als een integraal onderdeel van digitale transformatie. Dit heeft zijn waarde inmiddels bewezen bij veel klanten uit de maakindustrie in hun zoektocht om hun bedrijf succesvol aan te passen aan het digitale tijdperk.”

Lees voor meer informatie het volledige persbericht (Engels) of bezoek  www.capgemini.com/digital-manufacturing