Microsoft SharePoint

Al sinds de release van de eerste versie in 2001 werkt Capgemini aan het verbeteren van de samenwerking en kennisdeling van uw medewerkers met behulp van Microsoft SharePoint. Onze experts helpen u om de mogelijkheden van SharePoint te benutten op de manier die voor uw onderneming optimaal is, in een lokale of een Office 365 omgeving, dan wel via een robuuste hybride oplossing.

De hoeveelheid content die tegenwoordig geproduceerd en opgeslagen wordt is gigantisch. Hoe zorgt u dat uw medewerkers niet verstrikt raken in een chaos aan informatie? Hoe zorgt u dat zij relevante content gepresenteerd  krijgen op de voor hen meest relevante manier, of dat nu op een laptop, tablet of andere device is? Wilt u uw medewerkers beter of (kosten-)efficiënter laten samenwerken? Capgemini kan u helpen om deze doelen te realiseren met state-of-the-art oplossingen op basis van SharePoint technologie.
 
Ook op SharePoint vlak zijn er met de komst van cloud-oplossingen (SharePoint Online & Office 365) meer mogelijkheden bijgekomen voor uw onderneming, maar daarmee ook nieuwe en soms lastige keuzes. Hoe kiest u welke omgeving voor u geschikt is? Een SharePoint Online oplossing kan kosten sparen en biedt geleidelijke automatische SharePoint updates, in plaats van een release cyclus van 2 à 3 jaar met een lastig migratie-traject tot gevolg. Bovendien bieden SharePoint Online en Office 365 functionaliteiten die niet on-premises beschikbaar zijn, zoals Yammer.
 
Anderzijds kunnen complexe SharePoint oplossingen waarbij zaken als workflows, integratie, veiligheid of lokale wetgeving een grote rol spelen juist vragen om een lokale (on-premises) oplossing.
 
Als geen ander is Capgemini met diepgaande kennis van zowel de onderliggende technologie als de business processen in staat om te overzien hoe je SharePoint het meest effectief kunt inzetten voor een organisatie. Dit doen we in de vorm van robuuste, veilige oplossingen, zoveel mogelijk gebaseerd op slim gebruik van de vele standaard services die SharePoint Server, SharePoint Online, Office 365 en Azure te bieden hebben.

Onze oplossingen

Voor zover uw strategie rondom SharePoint nog niet bepaald is, kunnen wij u helpen bij het uitstippelen van een roadmap voor uw SharePoint landschap die aansluit bij de eisen en wensen van uw business. Wij zijn daarnaast gespecialiseerd in oplossingen op het vlak van:
 

Content Lifecycle Management

Oplossing om uw content goed te organiseren gedurende de hele lifecycle: van content creatie tot en met het opruimen van content die niet langer nodig is. Onze oplossing maakt optimaal gebruik van de mogelijkheden die SharePoint biedt op het vlak van information policies en workflows om greep te houden op uw documenten.
 

Kennismanagement

Content goed gestructureerd opslaan is een goede basis, maar hoe maak je de kennis die hierin besloten ligt efficiënt toegankelijk voor uw medewerkers? Onze kennismanagement oplossing maakt op slimme manier gebruik van de SharePoint mogelijkheden om grote hoeveelheden kennis beheersbaar en toch snel toegankelijk te maken.
 

Intranet 3.0: social en mobile-first

Een intranet was vroeger vooral een medium om nieuws vanuit diverse niveaus binnen uw organisatie beschikbaar te maken voor medewerkers. Gaandeweg werd het intranet steeds meer gebruikt als startpunt waar medewerkers hun eigen documenten en takenlijstjes konden inzien en self-service taken konden opstarten. In een Intranet 3.0 komt daar de ‘social’ component bij; niet meer een simpele nieuwsgroep- of enquête-component, maar volwaardige interactie met je netwerk, geïntegreerd met de samenwerkings- en nieuwsomgeving. En dat alles met de filosofie dat gebruikers eerder vanaf een device (zoals tablet of smartphone) gebruik willen maken van dat Intranet, dan vanaf een PC of laptop; uw nieuwe Intranet zal dus goed moeten werken én attractief zijn op al die apparaten.
 

Migratie

Voor veel van onze klanten gebeurt de implementatie van SharePoint niet vanuit een ‘green field’ situatie. Vaak is een migratie nodig om de content en/of functionaliteit uit een huidige omgeving over te zetten naar de nieuwe SharePoint omgeving.
 
Capgemini heeft grote ervaring met SharePoint migratie-trajecten, vanaf diverse bronsystemen (oudere SharePoint versies zoals 2007 of 2010, maar ook vanaf andere web- of ECM-systemen). De doelomgeving kan zowel een lokale SharePoint Server omgeving zijn als SharePoint Online / Office 365.
 
Voor migratietrajecten beschikken we over goed omschreven standaardprocedures, die worden ondersteund door zowel eigen als 3rd party tooling (van onder andere AvePoint) voor:

  • Het scannen van uw bestaande content, om inzicht te geven in wat er precies is en of/hoe die content gemigreerd kan worden. Ook bottlenecks van een migratie naar de cloud worden zo inzichtelijk gemaakt.
  • Het uitvoeren van de migratie zelf, inclusief eventuele verrijking van metadata of herstructurering van de content.

Zo maken we van uw migratie een voorspelbaar proces met vooraf een gedegen en realistische planning.

Laat uw SharePoint-werk over aan specialisten

Capgemini is een Microsoft Gold Partner op alle SharePoint gerelateerde competenties. We werken al sinds 2001 met SharePoint en beschikken wereldwijd over meer dan 2000 ervaren SharePoint-specialisten, waaronder een Microsoft Certified Master (een zeldzame onderscheiding toegekend aan alleen de beste Microsoft professionals) en diverse Most Valuable Professionals (MVP is een Microsoft onderscheiding voor professionals die veel kennis bijdragen aan de community).
 
Voor onze SharePoint oplossingen geldt dat wij u kunnen ondersteunen bij iedere fase in de lifecycle van de oplossing; vanaf het opstellen van requirements tot en met het beheer.

Gerelateerd