Capgemini Academy publiceert ‘Effectief sturing geven aan projecten’

| Press release
Veranderingen in organisaties worden tegenwoordig steeds vaker projectmatig aangepakt. Projectmanagers worden getraind in specifieke projectvaardigheden, organisaties voeren projectmethodes in en projectbureaus schieten uit de grond. Hoe komt het dan dat veel veranderingstrajecten nog steeds mislukken?

Volgens de auteurs van het boek ‘Effectief sturing geven aan projecten’ (Van Haren uitgeverij, ISBN 978-90-8753-493-6) ligt een belangrijke oorzaak bij onvoldoende aansturing vanuit de lijnorganisatie ofwel: het ontbreken van goed opdrachtgeverschap. Het professionaliseren van projectmanagement in organisaties is niet het exclusieve domein van projectmanagers. Het is op de eerste plaats een ontwikkelingsvraagstuk van de hele organisatie. Hoe gaat die om met projecten? En hoe is de rol van de opdrachtgever daarin gedefinieerd?

Het boek geeft opdrachtgevers van projecten praktische handvatten om hun rol goed te kunnen spelen en zo bij te dragen aan het succes van projecten. Auteurs van dit handboek zijn Lia de Zoete, leider vakgroep Projectmanagementtrainingen en Reinier de Koning, trainer Projectmanagement van Capgemini Academy.