Capgemini levert Application Lifecycle Services aan E.ON

| Press release
Gedurende de komende vijf jaar zal Capgemini een wereldwijd transformatieproject uitvoeren voor E.ON. Het contract met E.ON, een van de grootste private bedrijven in de energiesector, heeft een projectvolume van circa 50 miljoen euro en werd eind 2011 afgesloten. Het project richt zich op drie gebieden: application lifecycle-diensten voor Business Information Management, de SAP® ERP (SAP Enterprise Resource Planning) applicatie en geïndustrialiseerde softwareontwikkeling. Het contract werd getekend tussen Capgemini Deutschland GmbH en E.ON IT GmbH.

Capgemini is door E.ON geselecteerd uit meerdere internationale IT-dienstverleners. De transitiefase is onlangs afgerond, waardoor Capgemini nu is gestart is met het leveren van de application lifecycle-diensten aan E.ON.

‘Met dit langlopende contract verdiepen we onze samenwerking met E.ON. Onze ervaring op het gebied van application lifecycle-diensten en onze wereldwijde aanwezigheid zijn van wezenlijk belang in deze overeenkomst’,aldus Olivier Sevillia, CEO Application Services Continental Europe Capgemini.

Over Capgemini

Met zo’n 120.000 mensen in 40 landen is Capgemini wereldwijd een van de meest vooraanstaande aanbieders van consulting-, technology- en outsourcingdiensten. In 2011 rapporteerde Capgemini Group een omzet van 9,7 miljard euro. Samen met zijn klanten creëert en realiseert Capgemini resultaatgerichte business- en technology-oplossingen, toegesneden op de klantbehoefte. Als een cultureel diverse organisatie heeft Capgemini zijn eigen onderscheidende manier van werken, de Collaborative Business ExperienceTM. Hierbij maakt Capgemini gebruik van het wereldwijde leveringsmodel Rightshore®.
Meer informatie via www.nl.capgemini.com

Rightshore® is een wettig gedeponeerd handelsmerk van Capgemini.