Capgemini opent een van de duurzaamste datacenters ter wereld

| Press release
Capgemini heeft vandaag in het Engelse Swindon een van ‘s werelds duurzaamste datacenters geopend. Het nieuwe Merlin datacenter heeft een Power Usage Efficiency (PUE) van 1,08: wereldwijd een nieuwe standaard. De PUE geeft aan wat het totale energieverbruik is van een datacenter gedeeld door het energieverbruik van de aanwezige servers. Verder beschikt het datacenter over een modulair design, waardoor de beschikbare ruimte en middelen zeer efficiënt worden gebruikt. Verder maakt het nieuwe datacenter van Capgemini optimaal gebruik van buitenluchtkoeling en het gematigde klimaat in Swindon. Met het oog op de toenemende vraag naar outsourcing en cloud-diensten heeft Capgemini het datacenter vanuit een aantal fysische basisprincipes (‘first principles’) ontworpen, waarbij smart engineering is toegepast.

Lees voor meer informatie het volledige Engelse persbericht op http://www.capgemini.com/insights-and-re sources/by-publication/merlin--the-world s-most-sustainable-data-centre/

EINDE NIEUWSBERICHT

Over Capgemini
Capgemini levert aantoonbaar toegevoegde waarde aan de prestaties en veranderingsprocessen van zijn klanten in een groot aantal branches. Dit gebeurt met een compleet en innovatief aanbod van consulting-, technology- en outsourcingdiensten, die vrijheid creëren in het ondernemerschap van de klanten. Daarbij werkt Capgemini op een onderscheidende manier - the Collaborative Business Experience™ - samen met zijn klanten aan het behalen van snellere en betere resultaten. Bovendien wordt gebruikgemaakt van het eigen wereldwijde leveringsmodel Rightshore®, met als doel de juiste balans te bieden in het beste talent van verschillende locaties dat als een team samenwerkt om de optimale oplossing voor klanten te creëren en leveren. Capgemini heeft vestigingen in meer dan 30 landen en heeft wereldwijd 95.000 medewerkers in dienst. De organisatie realiseerde in 2009 een omzet van 8,4 miljard euro. Meer informatie is beschikbaar op www.nl.capgemini.com.