Ethisphere Institute plaatst Capgemini op lijst van ’s werelds meest ethische bedrijven

| News alert
Het Ethisphere Institute, een internationale organisatie die zicht richt op ‘best practices’ in bedrijfsethiek, compliance en maatschappelijk verantwoord ondernemen, heeft Capgemini Group voor het tweede jaar op rij een plek gegeven in de lijst van World’s Most Ethical Companies. Met de lijst wil Ethisphere Institute bedrijven erkennen die de lat voor zichzelf op het gebied van ethisch leiderschap en gedrag steeds hoger leggen.
Bedrijven over de hele wereld worden door Ethisphere Institute beoordeeld op vijf categorieën: het ethiek en compliance programma (25%), reputatie, leiderschap en innovatie (20%), bestuur (10%), maatschappelijke verantwoordelijkheid (25%) en de ethische bedrijfscultuur (20%). De volledige lijst van World’s Most Ethical Companies in 2014 is te bekijken via: http://ethisphere.com/worlds-most-ethical/wme-honorees/.
 
De Capgemini Group heeft in 2009 een Ethics & Compliance Programma gelanceerd. Het programma is gebaseerd op de cultuur en ethiek die sinds de oprichting van Capgemini in 1967 deel uitmaken van het bedrijf. Onderdeel van dit programma is onder meer de aanstelling van een netwerk van Ethics & Compliance Officers in verschillende landen, een code voor bedrijfsethiek en een anticorruptie beleid. Het Ethics & Compliance Programma wordt ondersteund door online trainingen voor werknemers en verschillende face to face trainingsmogelijkheden.