HEMA en Capgemini verlengen samenwerking met vijf jaar

| Press release
Capgemini en HEMA hebben een nieuw contract getekend voor het leveren van IT-diensten. Met de contractverlenging blijft Capgemini tot januari 2019 de preferred partner van HEMA. Onder het contract valt een breed scala aan IT-diensten, waaronder onderhoud en projecten op het gebied van applicaties, e-commerce, hosting, diensten voor werkplekken, servicedesk en datacenter, en LAN/WAN management.
Capgemini en HEMA werken sinds 2008 samen. Het nieuwe contract is een geactualiseerde versie van de bestaande overeenkomst, zodat met behulp van IT efficiënt en effectief kan worden ingespeeld op de veranderende eisen in de retailmarkt.
 
Rob Gerretsen, IT manager HEMA, over de samenwerking: “In de afgelopen jaren heeft Capgemini aangetoond te kunnen zorgen voor een stabiel IT landschap dat tegelijkertijd is mee ontwikkeld met de stand van de techniek. Daarnaast hebben ze zich een goede ‘sparringpartner’ getoond bij veranderingen aan onze bedrijfsprocessen. Dit alles gaf ons voldoende vertrouwen om onze samenwerking te verlengen.”
 
“De retailmarkt verandert ingrijpend door digitalisering. Dit proces beïnvloedt zowel de interactie tussen klant en retailer, als de inrichting van supply chains,”aldus Debby Jansen, Director Service Delivery Management en Account Management bij Capgemini. “Hema kan in dit transformatieproces profiteren van de wereldwijde kennis en expertise van Capgemini op het gebied van consumentenproducten, retail en distributie. Wij zijn zeer trots op het vertrouwen dat HEMA met deze contractverlenging in ons stelt, maar ook hoe zij ons zien als partner om de toekomst van de retailmarkt vorm te geven.”