Online Carrière Coach biedt IT’ers hulp bij uitstippelen loopbaanpad

| Press release
Capgemini Academy, het opleidingsinstituut van Capgemini Nederland, heeft een nieuw instrument ontwikkeld ter ondersteuning van IT-professionals in hun zoektocht naar het juiste carrièrepad: de Capgemini Carrière Coach. De Carrière Coach is vanaf 1 april beschikbaar op de website van Capgemini Academy voor alle IT-professionals.
Capgemini Academy wil met het nieuwe instrument IT-professionals ondersteunen bij actuele carrièrevragen: hoe zorg je ervoor dat je aantrekkelijk blijft voor potentiële werkgevers en klanten? Welke positie neem je als IT- professional in op de arbeidsmarkt ten opzichte van vakgenoten? En: welk deel van de IT-sector  sluit het beste aan bij persoonlijke interesses of voorkeuren? De Carrière Coach maakt daarbij gebruik van het inzicht en de ervaring van Capgemini in de IT-markt, gecombineerd met een eigen visie op de ontwikkeling van het vakgebied en de rol van de IT-professional daarin.
 
“Het uitstippelen van een loopbaan is niet altijd even eenvoudig,” zegt Roel Voogt, Directeur Capgemini Academy. “De IT-sector is bovendien een van de lastigste sectoren vanwege de enorme breedte, de snelheid van nieuwe ontwikkelingen, het jargon en de hoeveelheid tools, methoden, technieken en certificaten. Met de Capgemini Carrièrre Coach willen we professionals in het hele vakgebied ondersteunen in de zoektocht naar hun ideale carrièrepad.”
 
Gebruikers van de Carrière Coach kunnen een vragenlijst invullen over hun evaring in het vakgebied en hun voorkeuren ten aanzien van het werk. Zij ontvangen hierna direct een rapport waarin inzichtelijk wordt gemaakt welke positie ze innemen in de markt ten opzichte van vakgenoten en waarin ze adviezen krijgen voor verdere ontwikkeling.
 
De Capgemini Carrière Coach is vanaf 1 april gratis beschikbaar op de website van Capgemini Academy.