Rabobank lanceert innovatieve mobiele bankdiensten

| News alert
In samenwerking met de Rabobank heeft Capgemini RaboMobiel gelanceerd. Daarmee was de Rabobank de eerste Nederlandse bank die mobiele telefonie combineerde met bankdiensten. Dit project paste dus perfect in hun missie om de meest innovatieve bank van Nederland te zijn. De duidelijke mobiele telefoniepropostie van de Rabobank integreert een set van mobiele bankdiensten en producten, afgestemd op specifieke klantbehoeften.

Met de “Mobile Virtual Network Operator (MVNO) in a box”-methodologie stelde RaboMobiel de lancering in een kort tijdsbestek veilig. Capgemini was hierbij verantwoordelijk voor het uitvoeren van de strategie, het overall programmamanagement, het IS/IT solution design, het ontwikkelingsmanagement en de coördinatie van de uiteindelijke lancering.


Mede dankzij dit project is RaboMobiel een van de grootste MVNO’s in Nederland. Ze bieden abonnementen en prepaiddiensten aan in combinatie met bankdiensten. Dit alles is naadloos geïntegreerd met de bankdistributie en backoffice-systemen. RaboMobiel is gebundeld met de traditionele financiële en bankdiensten van de Rabobank.