Scholieren op bedrijfsbezoek bij Capgemini

| News alert
Op donderdag 29 maart bezochten 45 middelbare scholieren het hoofdkantoor van Capgemini Nederland. Dit was in het kader van de eSkills Week georganiseerd vanuit ICT-Office. ESkills week is een Europese campagne, die jongeren informeert over alle mogelijkheden die een loopbaan in de ICT-sector biedt.

Naast debatten en workshops organiseert ICT-Office bedrijfsbezoeken en wedstrijden, waarbij jongeren in aanraking komt met de veelzijdigheid van ICT.  Capgemini stelde haar deuren open voor 45 vwo-scholieren uit Hilversum (A. Roland Holst College). Deze scholieren hebben het vak Informatica in hun pakket zitten. Capgemini wil graag bijdragen aan het enthousiasmeren van deze leerlingen voor het volgen van een ICT-gerelateerde vervolgopleiding. Dit is nodig aangezien steeds minder leerlingen kiezen voor een dergelijke opleiding.

''

Het programma werd georganiseerd door Corporate Recruitment van Capgemini en bestond uit een bezoek aan het Accelerated Delivery Center (ADC), waar de leerlingen konden kennismaken met projectmanagement. Daarna werd de nieuwste technologie getoond in de vorm van een Microsoft Surface Table. Dit is een interactieve tafel waarop je allerlei handige programma’s kunt aanbieden, bijvoorbeeld een programma dat helpt bij het kiezen van een nieuwe mobiele telefoon.  Ten slotte volgde een presentatie met veel praktijkvoorbeelden over het belang van ICT-infrastructuur voor de samenleving werd benadrukt en vertelden twee Young Professional over hun keuze voor een opleiding in de ICT.

In april ontvangt Capgemini een klas met middelbare school meisjes in het kader van Girlsday, een initiatief vanuit VHTO, het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek.