Oracle Business Intelligence

Wij bestrijden de silovorming tussen de business en de IT door business intelligence en prestatiebeheer op elkaar af te stemmen. U kunt voortaan betrouwbare realtime gegevens raadplegen om sneller op marktontwikkelingen in te spelen.

When did Data become BIG DATA? Solutions to Cover the Full Big Data Lifecycle

Business intelligence heeft gegevens nodig

Business intelligence is voor elke onderneming van groot belang. Om een goede concurrentiepositie te verkrijgen en te behouden moet u uw bedrijfsprocessen integreren met de besluitvormingsprocessen. Hierdoor kunt u de innovatie, de operationele activiteiten en de winstgevendheid optimaliseren.
 
Met de juiste strategieën en technologieën kunt u een concurrentievoordeel behalen door uw gegevens effectief te benutten:

  • Gebruik gegevens niet alleen voor rapportage achteraf, maar ook voor zinvolle planning
  • Automatiseer processen om efficiënter te kunnen opereren
  • Reageer sneller op veranderingen in de marktdynamiek

Een geïntegreerde strategie voor business intelligence en prestatiebeheer

Via de Oracle-oplossingen Business Intelligence (BI) en Enterprise Performance Management (EPM) helpen wij u om uw gegevens te gebruiken voor het vinden en benutten van zakelijke kansen.
 

Informatiestrategie en gegevensintegratie

Gegevens zijn een goudmijn en een inspiratiebron voor nieuwe bedrijfsstrategieën. Wij formuleren een routekaart en een strategie die precies zijn afgestemd op uw organisatie, zodat uw businessgebruikers altijd en overal over de juiste informatie kunnen beschikken, ook vanaf mobiele apparaten.
 

Big data

Capgemini en Oracle leveren samen oplossingen voor de volledige big data-levenscyclus, van analyse en gegevensopslag tot het genereren van bruikbare inzichten. Bovendien bieden we oplossingen voor problemen met ongestructureerde gegevens en verzorgen we trainingen en voorlichting over best practices.
 

Business Analytics

Of u nu een oplossing wilt aanschaffen of wilt laten bouwen: onze consultants werken eerst met u samen om uw rapportagebehoeften in kaart te brengen. Vervolgens configureren en leveren we de oplossing als uw eigen, op maat gemaakte Oracle BI-oplossing. We kunnen de analysegegevens ook laten afleveren via mobiele apparaten.
 

Enterprise performance management

Onze consultants hebben een diepgaand inzicht in bedrijfsprocessen en in de Hyperion-architectuur, zodat u maximale waarde creëert wanneer u een migratie naar Oracle Hyperion Planning uitvoert. Op basis van onze technische expertise en domeinkennis leveren we geïntegreerde BI-EPM-oplossingen die naadloze ondersteuning bieden voor de Plan-Do-Check-Act cyclus.
 

Trainingen

We verzorgen een compleet trainingscurriculum voor Oracle BI en Endeca. De 23 cursussen zijn gericht op verschillende doelgroepen, van businessgebruikers tot applicatiearchitecten. De cursussen worden in verschillende vormen aangeboden: op locatie of virtueel onder leiding van een trainer, als module voor computer based training (CBT) en/of als vLearning-module.

Worldwide

Erkend als Oracle BI Pillar Partner

Sinds 2004 heeft Capgemini meer dan 400 Oracle-projecten voltooid met BI, BI Apps, EPM, Endeca en Data Warehousing. Onze Oracle BI-consultants staan bekend als zeer ervaren en deskundig. Veel van onze consultants ontwikkelen en implementeren voor onze klanten oplossingen die de eerste in hun soort zijn.
 
Mede hierom zijn we al meerdere malen door Oracle uitgeroepen tot BI/EPM Partner of the Year en hebben we een groot aantal Innovation & Excellence Awards gewonnen.
 
Ons wereldwijde Oracle BI-team heeft de ervaring, de gespecialiseerde technologiekennis en de best practices in huis om u te helpen optimaal te profiteren van bestaande Oracle-software of om een volledige migratie naar een Oracle-oplossing te leiden en uit te voeren. We maken gebruik van de Oracle Unified Methodology en de flexibiliteit van het Rightshore®-leveringsmodel om kosteneffectieve en resultaatgerichte projecten tot een goed einde te brengen.

Gerelateerd