Onze bijdrage aan de gemeenschap

Onze medewerkers bewijzen dagelijks dat alle mensen ertoe doen. Via lokale, nationale en mondiale initiatieven helpen we bij het creëren van kansen en bij het verbeteren van de levensstandaard van mensen overal ter wereld. Elk jaar brengen we tijdens de Group Community Week deze inspirerende initiatieven onder de aandacht en sporen we mensen aan tot een nog grotere betrokkenheid bij de gemeenschap.

Capgemini moedigt medewerkers op alle niveaus aan om zich actief in te zetten voor de gemeenschappen waarin ze wonen en werken. Voor een maximaal effect stemmen we onze betrokkenheid bij de samenleving af op onze bedrijfsactiviteiten en klantrelaties en richten we ons op voor de toekomst vereiste vaardigheden, onderwijs en participatie.

Maatschappelijke activiteiten

Wij zetten ons al vele jaren in voor de gemeenschap door middel van activiteiten zoals:

  • Inzamelingsacties
  • Gratis consultancy
  • Vrijwilligerswerk
  • Mentorbegeleiding
  • Financiële bijdragen

Social Responsibility at Capgemini

Mondiale initiatieven met Stichting Naandi en MicroWorld

Op mondiaal niveau steunen we verscheidene grote programma’s zoals die van Stichting Naandi, een belangrijke Indiase charitatieve instelling die armoede bestrijdt, en MicroWorld, een internationale organisatie voor microkredieten.
 
Lees meer over onze internationale maatschappelijke initiatieven.

Tijd investeren in lokale gemeenschappen

Op nationaal en lokaal niveau investeren we onze tijd en energie in erkende organisaties in de hele wereld. In Groot-Brittannië werken we bijvoorbeeld samen met Business in the Community om een duurzame toekomst te creëren voor onze planeet. In Italië hebben we met het Rode Kruis een bekroonde EHBO-cursus ontwikkeld. Daarnaast moedigen we onze lokale teams aan om zich in te zetten voor goede doelen waarbij ze zich betrokken voelen, met name doelen die zich richten op onderwijs, voor de toekomst vereiste vaardigheden en sociale participatie.
 
Lees meer over onze lokale maatschappelijke initiatieven.

Global Community Engagement Awards

Capgemini heeft een wereldwijde beloningsregeling voor onze medewerkers van de Group in het leven geroepen. De zogenaamde Global Community Engagement Awards geven erkenning aan onze medewerkers die waar ook ter wereld het voortouw nemen bij gemeenschapsinitiatieven gericht op betrokkenheid. Zo stimuleren en inspireren ze anderen om actief na te denken over het oplossen van maatschappelijke problemen en het opbouwen van een leiderschapscultuur binnen het bedrijf.
Gerelateerd