Financiële kerncijfers

Overzicht van onze bedrijfsonderdelen Consulting Services, Technology Services, Outsourcing Services en Local Professional Services.

Consulting Services (Capgemini Consulting)

Consulting Services (5% van de omzet) rapporteerde een 3,6% daling van de omzet like-for-like. Ondanks een lichte daling van het operationele marge percentage in 2012, blijft Consulting Services de Group's meest winstgevende onderdeel (11,2%).

Technology Services

Technology Services - ons grootste onderdeel in termen van omzet (meer dan 40%) - rapporteerde een groei van 3,5% (like-for-like), met een gestage verbetering van de resource utilization rate en een lichte stijging van de prijzen waardoor een verhoging van de operationele marge van meer dan een punt tot 7,9% is gerealiseerd.

Outsourcing Services

Outsourcing Services - wat voor 40% bijdraagt aan de omzet van de Group - rapporteerde een omzetgroei van 0,5% (like-for-like) en een operationele marge van 7,6%, in lijn met 2011.

Local Professional Services (Sogeti)

Sogeti (15% van de groepsomzet) rapporteerde een 1,3% daling van de omzet (like-for-like) en een lichte daling van de operationele marge percentage (10,4% in 2012 ten opzichte van 10,9% in 2011).