Salesforce

Get happy customers with Capgemini and Salesforce.com. Onze mensen kennen uw sector op hun duimpje en zijn pioniers op het gebied van cloud computing en sociale media. Laat het gerust aan ons over: als het gaat om de klantervaring, maken wij uw onderneming tot een inspiratiebron voor uw hele bedrijfstak.

Een transformatie naar een ‘social enterprise’ met happy customers

Met Salesforce.com en Capgemini kunt u uw onderneming transformeren maar een concurrerende ‘social enterprise’ met geheel nieuwe klantervaringen, processen en bedrijfsmodellen.
 
Met behulp van het SaaS-platform van Salesforce.com helpen we u om nieuwe klantinteracties te ontwikkelen op basis van de huidige en toekomstige voorkeuren van de consument.
 
De belangrijkste voordelen:
  • Gecoördineerde klantweergave: alle gegevens van een klant op één plek
  • Altijd bereikbare klantenservice: consistentie op alle kanalen (winkel, eCommerce, support, telefoon, e-mail, Facebook, Twitter enzovoort)
  • Aansluiting van enterpriseservices op sociale netwerken: creëer een geïntegreerde omgeving voor uw klanten en medewerkers
  • Flexibiliteit: snel nieuwe activiteiten lanceren en nieuwe services op de markt brengen 
 
Voer een complete ‘sociale’ transformatie uit zonder onderbreking van uw activiteiten:
  • Geef uw verkoopstaf de tools om meer te verkopen
  • Laat uw marketeers sneller en effectiever producten op de markt brengen
  • Profiteer op grote schaal van aanbevelingen door uw klanten

De klantervaring optimaliseren met een holistische aanpak

Om een positieve klantervaring te creëren, kunt u niet volstaan met het implementeren van technologie. Wij benaderen de technologie, de processen en het bedrijfsmodel op een holistische manier.
  • We organiseren ‘discoverysessies’ om de mogelijkheden voor uw organisatie in kaart te brengen en best practices te bespreken
  • We formuleren waardeprototypes om de huidige situatie te analyseren en we gebruiken onze adviescompetenties en diagnosetools om een business case en een routekaart op te stellen
  • Vervolgens voeren we het plan uit via een snelle, iteratieve methode die incrementele innovatie oplevert zonder verstoring van uw bedrijfsprocessen
 
We gebruiken ‘agile’ technieken en een aanpasbaar en schaalbaar SaaS-platform om via meerdere kanalen een aantrekkelijke klantervaring aan te bieden. We werken vaak samen met andere partners. Capgemini kan hierbij als hoofdaannemer optreden om alle mensen en componenten bijeen te brengen die u nodig hebt om een uitzonderlijke klantervaring te leveren via alle beschikbare kanalen. Hiermee wordt uw organisatie verlost van extra managementoverhead.

Zet de cloud en de sociale media voor uw bedrijf aan het werk

Wij zijn al sinds 2007 een Salesforce-systeemintegrator en in onze Salesforce Centers of Excellence werken ruim 150 ervaren en gecertificeerde Salesforce.com-specialisten. We implementeren Salesforce (een geavanceerd SaaS-platform) voor u, waarna u via marktleidende social enterprise-producten zoals Radian6 en Chatter optimaal kunt profiteren van positieve klantinteractie. We integreren nieuwe modellen voor de klantervaring in uw systemen en processen en we begeleiden u tijdens de culturele omslag.
 
Als een van de eerste systeemintegrators die cloud computing en SaaS met succes wisten te integreren, is Capgemini bij uitstek geschikt om u te helpen de kracht van cloud computing en sociale media optimaal te benutten. We hebben een uitgebreide verzameling services en vaardigheden opgebouwd, vooral voor het integreren van cloudapplicaties met lokale systemen. Onze consultants weten wat er nodig is om een digitale transformatie tot een goed einde te brengen, zodat u nieuwe technologieën kunt gebruiken om een nieuwe visie op de klantervaring, de operationele processen en de bedrijfsmodellen te ontwikkelen.
 
Onze domein- en sociale media-experts hebben met honderden klanten samengewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe manieren om via de nieuwste technologische innovaties zaken te doen, de consument te bereiken en informatie uit te wisselen binnen de waardeketen. Met onze hulp kunt u culturele ontwikkelingen op het gebied van sociale netwerken en technologietrends gemakkelijk bijhouden, zodat u de stem van de consument hoort en begrijpt en hier op kunt inspelen.