IBX Purchase-to-Pay

Verbeter de contractnaleving, het toezicht en de automatisering van uw inkoopprocedures: onze IBX Purchase-to-Pay oplossing benut de cloud voor kostenbesparing en beter inzicht in de inkoop.

Verhoog de productiviteit en verbeter de naleving en het toezicht

Hebt u te kampen met een verouderd inkoopsysteem, lage contractnaleving, slecht inzicht in de uitgaven en een lage productiviteit? Is het lastig om leveranciers aan u te binden of om medewerkers open te doen staan voor het proces?

Met IBX Purchase-to-Pay krijgt met behoud van uw bestaande systemen een inkoopoplossing waardoor de arbeidsproductiviteit in de hele organisatie toeneemt, waardoor de naleving en het toezicht toenemen. Capgemini zorgt ervoor dat uw leveranciers snel deelnemen en draagt er toe bij dat uw operationele inkoopsysteem een upgrade van wereldklasse krijgt.

Met IBX Purchase-to-Pay krijgt u een hoge gebruikersacceptatie, een toename van de arbeidsproductiviteit, verbeterde inkoops-naleving en besparingen – in één enkele cloud-gebaseerde-oplossing die snel te integreren is met uw bestaande systemen en makkelijk te ondersteunen.

  • De intuïtieve gebruikersinterface begeleidt u stap voor stap door het inkoopproces, waar u zich ook bevindt en ongeacht op welk apparaat.
  • Voor een betere zichtbaarheid, verslaglegging en inkoopnaleving worden alle uitgaven in het systeem geregistreerd.
  • Een krachtige RFx-motor structureert complexe uitgavenpatronen en beheert verzoeken van eindgebruikers om de besparingen te optimaliseren.
  • De door analisten bekroonde leveranciersactiveringservice garandeert een snelle invoering door uw leveranciers.
  • Dankzij E-invoicing en self-service van leveranciers verminderen de factuurverwerkingskosten en behoren statusverzoeken tot het verleden.

Stroomlijn uw inkoopprocedure van A tot Z

Met een rijke ervaring van honderden inkoopsimplementaties en BPO-activiteiten, kan Capgemini u helpen met de transformatie van uw inkoop-tot-betaling-proces. Na de invoering van IBX Purchase-to-Pay, behaalde Deutsche Post DHL een productiviteitsstijging van 57% van de operationele inkoopproductiviteit. De stad Trondheim wist de inkoopkosten met 10% terug te brengen. Door met diensten als e-invoicing procesautomatisering mogelijk te maken, hebben we onze cliënten geholpen hun factuurverwerkingskosten tot wel 80% te verlagen.

Related Solutions