CENTS – Center of Excellence for Tax and Social Welfare

CENTS is het Center of Excellence van Capgemini voor de belasting- en socialezekerheidssector. We zijn verantwoordelijk voor innovaties in de publieke sector en onze dienstverlening varieert van modernisering van IT-systemen in de belasting- en socialezekerheidssector (zodat belastingen op tijd worden betaald) tot vermindering van belastingontduiking en preventie van bijstandsfraude.

 

Uitdagingen voor belastingdiensten en uitkeringsinstanties

Uitkeringsinstanties moeten vandaag de dag inspelen op de toegenomen eisen van de steeds digitaler georiënteerde burger. Deze snel toenemende digitalisering dwingt belastingdiensten en uitkeringsinstanties te focussen op het aanbieden van meerdere gebruikerskanalen en op het verkleinen van de kloof tussen de instantie en de burger. Andere topprioriteiten zijn dat overheden moeten beschikken over een flexibel systeem met volledige controle en transparantie bij transacties, en dat zij de sociale zekerheid moeten veilig stellen door voorkoming van belastingontduiking, fraude en fouten.

 

CENTS maakt het verschil in de publieke sector

In CENTS vindt u alles over onze digitale innovatie in de belasting- en socialezekerheidssector, onze oplossingen en onze succesverhalen. De diensten van Capgemini variëren van modernisering van IT-systemen in de belasting- en socialezekerheidssector (zodat belastingen op tijd worden betaald) tot vermindering van belastingontduiking en preventie van bijstandsfraude. Onze experts voor de belasting- en socialezekerheidssector bieden een volledig oplossingenpakket dat de efficiëntie van instanties bevordert, de kosten drastisch verlaagt en de overheidsmiddelen afstemt op de behoeften van de burger. Door de implementatie van onze strategische oplossingen te industrialiseren en de belasting- en sociale-zekerheidssystemen bij overheden en instanties te integreren, verlagen we de totale eigendomskosten en leveren we een bijdrage aan grotere zekerheid voor de belastingbetaler. CENTS centraliseert specialisten in verkoop, levering en innovatie en de algehele domeinexpertise op één plek. We focussen op ondersteuning van personeel en processen, en verlegging van de innovatiegrenzen binnen de sector.

CENTS staat voorts voor doordacht leiderschap, expertise en industrialisatie ter verbetering van de efficiëntie – van project tot project.

 

Waarom Capgemini voor de belasting- en socialezekerheidssector?

Instanties in de publieke sector vinden het vaak lastig om hun voordeel te doen met de beste werkmethoden die al door overheden elders ter wereld zijn geïmplementeerd. Dankzij onze wereldwijde aanwezigheid en reikwijdte kunnen we onze klanten laten profiteren van internationale inzichten. De afgelopen twintig jaar heeft Capgemini belangrijke en gezichtsbepalende transformatieprogramma’s bij belastingorganisaties uitgevoerd.

Capgemini speelt een bepalende rol bij de begeleiding van overheidsinstanties in hun digitale transformatie. We geven strategische adviezen over de gebruikerservaring van de burger en over operationele processen en nieuwe bedrijfsmodellen. Capgemini biedt klanten in de publieke sector een geïntegreerde strategie en een routekaart voor de uitvoering daarvan, zodat zij met behulp van technologie hun bedrijfsdoelstellingen kunnen realiseren. We hanteren een holistische benadering van de bedrijfsvoering en de ondersteunende toepassingen, infrastructuur, gegevens, beveiliging en governance. We bieden de IT-architectuurprincipes, frameworks, methoden en andere accelerators die instanties in de belasting- en socialezekerheidssector in staat stellen oplossingen sneller en efficiënter te implementeren. Dankzij deze service zijn we uitgegroeid tot een van de toonaangevende adviseurs van instanties in de belasting- en socialezekerheidssector.

Gerelateerd

Experts