Service Lifecycle Management/Smart Service

Na een beoordeling van de volwassenheid van de dienstverlening wordt een beproefde laagrisico-aanpak toegepast om de serviceprocessen te harmoniseren. Zo wordt gezorgd voor snellere waardecreatie en gedifferentieerde serviceautomatisering in de hele servicewaardeketen, van contactcentrum tot toeleveringsketen en ERP-optimalisatie. Onze expertise op het gebied van de servicewaardeketen en onze beproefde accelerators staan garant voor een snellere implementatie en de realisatie van meetbare zakelijke voordelen.

Laag risico, snelle transformatie

Digitalisering, mobiele applicaties en het Internet der Dingen zorgen voor een radicale verandering van de traditionele servicemodellen. Steeds meer ondernemingen volgen een digitale strategie voor het bieden van slimme diensten, die wordt ondersteund door slimme producten en digitaal bekwaam servicepersoneel. De accentverschuiving naar bedrijfsmodellen gebaseerd op dienstverlening (de zogenaamde ‘servitization’) schept nieuwe kansen voor inkomstengroei, hogere winstmarges en marktdifferentiatie.

Minder risico's en kortere doorlooptijden met bewezen methoden

Smart Service schept mogelijkheden voor aanzienlijk efficiëntere servicegebaseerde bedrijfsmodellen. Wij beoordelen de volwassenheid van de dienstverlening met behulp van een holistisch beoordelingsmodel dat vier prestatieniveaus onderscheidt. Op basis daarvan wordt een plan op maat voor groei naar totale volwassenheid ontwikkeld.

Een Rapid Service Lifecycle Management volwassenheidsbeoordeling met sectorspecifieke beoordelingscriteria geeft klanten binnen een paar weken uitsluitsel over de huidige stand van zaken. Deze beoordeling wordt vervolgens gebruikt voor de ontwikkeling van een specifiek Smart Service-implementatieplan. Daarbij wordt gefocust op gebieden met de grootste impact in de servicewaardeketen, van ERP tot frontoffice, klantgerichte oplossingen voor het contactcentrum en automatisering van de buitendienst.

Capgemini heeft voorgedefinieerde accelerators voor Salesforce Service Cloud, Field Service Lightening en selecte AppExchange buitendienst-tools die de implementatietijd van deze applicaties aanzienlijk bekorten.

Waarom Capgemini?

  • Bewezen expertise in meerdere sectoren inclusief de productie- en distributiesector, life sciences, de nutssector en de telecommunicatiesector
  • Beproefde holistische servicemethoden met een sectorspecifiek framework voor snelle beoordeling van de volwassenheid
  • Service-accelerators voor versnelling van de levering, verlaging van de kosten en reducering van het implementatierisico
  • Expertise op het gebied van toonaangevende tools voor serviceautomatisering
  • Extra aandacht voor het beheer van de organisatieverandering, met trainingen op basis van rolspecifieke behoeften
  • Door onafhankelijke analisten erkend als 'leidende CRM-integrator' met meer dan 8000 CRM-experts
  • Marktleider en cloudvisionair voor grote ondernemingen, die twee derde van de Fortune 500-bedrijven ondersteunt bij hun behoeften aan cloudservices.

Ontdek hoe u aan de slag kunt met een Service Lifecycle Management Assessment en neem contact op met:

Bill Donlan
Field Service SME and Transformation Services
+1 (954) 647-4135  
 

Adrian Penka
Capgemini Consulting
+1 (404) 285-9907 

Gerelateerd