SAP Enterprise Intelligence Management

Welke data behoort waar? Wie 'bezit' de data? Hoe wordt data gebruikt binnen de 'vier muren' van uw bedrijf en daarbuiten? Een beter datamanagement verbetert de bedrijfsprestaties. Zo belangrijk is datamanagement.

Het draait allemaal om een beter functionerend bedrijf

Een beter Enterprise Information Management levert duurzame bedrijfsvoordelen, waaronder verbeterde samenwerking met klanten en leveranciers, gereduceerde kosten, een hogere productiviteit en extra verkoop. Capgemini vindt dat EIM in eerste instantie over effectiviteit moet gaan en in tweede instantie over technologie. Met dit doel voor ogen gebruikt Capgemini SAP-technieken om een basis te creëren voor het leveren van een consistente waarde aan organisaties.
 

Verkrijg dezelfde consistente, nauwkeurige data

Enterprise Information Management (EIM) draait om de zorg voor waardevolle bezittingen: de data van uw bedrijf voor klanten, leveranciers en producten. EIM van Capgemini bestaat uit een set processen en technieken waarmee u een consistente, nauwkeurige en gestandaardiseerde weergave van data creëert en onderhoudt in bedrijfssystemen.
 
Het succes van strategische initiatieven hangt af van goede data. Daarom is onze benadering van EIM ook zo volledig en uitgebreid en omvat deze alle fundamenten voor het inbedden van schone en bruikbare data in uw organisatie:
 

  • Personeel en eigendom. Wie is er binnen uw bedrijf verantwoordelijk voor data? Ongetwijfeld kan data alleen effectief worden gestuurd als die eigendom is van de zakelijke gebruikers en daarvan dient de top te worden overtuigd.
  • Systemen en applicaties. Met een database met masterdata kunt u goede controle uitoefenen tijdens het ondersteunen en integreren van de systemen, gebruikers en processen die betrouwbare data nodig hebben om effectief te kunnen functioneren.
  • Processen en procedures. Voor informatiemanagement zijn processen met meerdere functies, procedures en workflows nodig die zijn geïmplementeerd in de gehele organisatie ter ondersteuning van de kernactiviteiten.

 

Worldwide

Onze A-tot-Z-aanpak geeft een EIM-oplossing die geschikt is voor uw bedrijf

Capgemini heeft alles in huis wat nodig is – de strategische benadering, het governancemodel, accelerators en kennis – om van alle voordelen van de EIM-mogelijkheden van SAP gebruik te kunnen maken. Onze diensten omvatten alle fundamenten:
 

  • Datakwaliteit. We snappen de functies van mensen, processen en technologieën voor het verkrijgen, onderhouden en verspreiden van data die betrouwbaar, relevant en op tijd is. Een EIM-oplossing van Capgemini en SAP is rijk aan regels die zorgen voor datakwaliteit en deze beschermen.
  • Datagovernance. We helpen uw organisatie te focussen op de waarde van informatie, zodat gebruikers begrijpen hoe ze die data goed kunnen gebruiken en beheren als een strategische waarde binnen de kernprocessen van uw bedrijf. Capgemini heeft een hele portefeuille aan datagovernance oplossingen – van het definiëren van doelen tot het in de praktijk brengen van good practices, beleid en procedures. Door u direct te richten op initiatieven voor de korte termijn leggen we de basis voor het succes op de lange termijn.
  • Datamigratie. Onze Data Migration Factory – een methode, bestpracticessjablonen en accelerators, evenals een serie technologie-specifieke concepten – haalt het risico uit datamigratieprojecten en vergroot de betrouwbaarheid van de resultaten. Wij ondersteunen uiteenlopende technologieën en nemen specifieke controlemechanismen en processen op om te kunnen voldoen aan veiligheidsstandaarden.

 

Gerelateerd