Smart Analytics voor nutsbedrijven

Het Smart Analytics-platform van Capgemini helpt nutsbedrijven om waardevolle inzichten te ontlenen aan de complexe gegevens die beschikbaar komen door de implementatie van slimme netwerken en slimme meters. We passen op meerdere functies intelligente analysetechnieken toe om direct toepasbare inzichten in bedrijfsprocessen te verkrijgen.

Data mining voor een sneller rendement

Met Smart Analytics kunnen nutsbedrijven de business intelligence uit hun gehele organisatie beter analyseren, hierover rapporteren en hierop actie ondernemen. Dankzij toegangsbeheer en beveiliging op basis van gebruikersrollen kunt u deze informatie doelgericht toegankelijk maken voor specifieke personen op alle niveaus van uw organisatie.
 
Deze aanpak biedt de volgende voordelen:

  • Beter toegankelijke informatie en betere ondersteuning voor beslissingen dankzij interactieve dashboards, rapporten en ad hoc query-tools waarmee gegevens uit verschillende bedrijfsonderdelen in één geïntegreerde oplossing geanalyseerd kunnen worden
  • Operationele monitoring en analyseoplossingen voor bijvoorbeeld klantenserviceprogramma’s, programma’s voor revenue protection/assurance en vraagresponscampagnes
  • Voorgedefinieerde en uitbreidbare gegevensmodellen voor nutsbedrijven (uLDM), ontwikkeld in samenwerking met onze technologiepartners, waarmee de gegevens toegankelijk en schaalbaar worden gemaakt en hergebruik en documentatie worden vereenvoudigd

Praktische oplossingen voor slimme processen

Onze specialisten ontwikkelen samen met u een overtuigende business case voor verandering, met garanties voor de naleving van wetten en voorschriften. Dankzij onze aandacht voor risicobeheer leveren we betrouwbare oplossingen en ondersteuningsservices die gebruikmaken van de nieuwste technologische innovaties.
 

Ervaring met slimme systemen

Capgemini heeft met nutsbedrijven overal ter wereld samengewerkt en veel ervaring met slimme meter-systemen opgedaan. We hebben een groot aantal nutsbedrijven in Noord-Amerika en Europa ondersteund bij de uitrol van hun slimme meter-infrastructuren.
 
De wereldwijde BIM-functie van Capgemini werkt samen met klanten uit uiteenlopende sectoren om een routekaart naar een intelligente onderneming uit te stippelen. Om dit te bereiken, helpen we u bij het beheren en doorzoeken van uw gegevens om hier waardevolle inzichten aan te ontlenen, zodat u betere beslissingen kunt nemen.

Gerelateerd