Quote-to-Cash

Quote-to-Cash van Capgemini stelt bedrijven in staat de ervaring van klanten en werknemers tijdens de verkoopcyclus te transformeren en daarnaast systemen op te bouwen om groeiende bedrijven te ondersteunen. Een CPQ- en CLM-oplossing kan als hulpmiddel dienen voor bedrijven die nieuwe markten betreden en nieuwe verkoopkanalen starten.

Meerdere systemen/handmatige processen staan de verkoop in de weg

Organisaties zien zich genoodzaakt de efficiëntie van klantgerichte functies te vergroten. Nadat de verkoopkans in Salesforce is ingesteld, moeten vertegenwoordigers doorgaans een reeks handmatige stappen uitvoeren of meerdere systemen gebruiken om de volgende stappen in het verkoopproces te kunnen doorlopen. Denk hierbij aan het aanpassen en genereren van offertes en het genereren van contracten en orders. Dit leidt ook tot inefficiënte back-endprocessen met facturen die niet met orders overeenkomen of met offertes, die een minder dan optimale klantervaring tot gevolg hebben.

 

Bewezen oplossingen vergroten efficiëntie en verbeteren de klantervaring

Een quote-to-cash-initiatief is van invloed op meerdere bedrijfsfuncties, waaronder verkoop, verkoopprocessen, product- en prijsbeheer, financiën en juridische zaken. Vanwege de brede impact moet een quote-to-cash-programma gepaard gaan met een bedrijfstransformatie. Het is van cruciaal belang met een strategische oefening te starten om belanghebbenden uit verschillende bedrijfseenheden op één lijn te krijgen, de capaciteiten te bepalen en op dat gebied prioriteiten te stellen en een algemeen product- en prijsmodel op te stellen. De bewezen methode van Capgemini kan u helpen een algemeen model te maken, de juiste software te selecteren, een pilotgroep te starten en daarna uit te breiden naar meerdere bedrijfseenheden en verkoopkanalen.

 

Waarom Capgemini?

  • Ervaren consultants die weten hoe ze quote-to-cash tot een succes kunnen maken
  • Leveranciersonafhankelijke aanpak en connecties met belangrijke aanbieders van quote-to-cash-software
  • Inzet van quote-to-cash-accelerators voor snellere oplevering, lagere kosten en minder risico's
  • Extra aandacht voor het beheer van de organisatieverandering, met trainingen op basis van rolspecifieke behoeften
  • Marktleider en cloudvisionair voor grote ondernemingen, die twee derde van de Fortune 500-bedrijven ondersteunt bij hun behoeften aan cloudservices.


Ontdek hoe u aan de slag kunt met een migratie-analyse van CRM Modernization. Neem contact op met:

Sharik Dhiman

Senior Manager, Business Transformation Services
+1 (949)-243-6334
 
Bill Donlan
Vice President – Salesforce Practice Lead Noord-Amerika
+1 (954) 647 4135
Gerelateerd