Sociale Media-strategieën voor telecommunicatiebedrijven

Ontwikkel een kosteneffectieve sociale media-strategie om uw klanten beter te begrijpen en te analyseren, zodat u hun betrokkenheid kunt vergroten.

Waarom u een sociale media-strategie nodig hebt

In de afgelopen paar jaar zijn sociale netwerken in hoog tempo uitgegroeid tot het belangrijkste forum waar consumenten met elkaar communiceren over producten en diensten. Een effectieve strategie voor sociale media biedt ondernemingen de kans om de klantcommunicatie te volgen en eventuele klachten of bezwaren proactief op te lossen.
 
Een effectieve sociale media-strategie biedt verschillende voordelen:
  • Betere klantentrouw
  • Hoger rendement op marketinginvesteringen
  • Lagere operationele en arbeidskosten
  • Grotere IT-efficiëntie
  • Meer waardemomenten in de klantlevenscyclus
  • Effectieve business intelligence en betere herkenning van leads

Voer de dialoog met de klant en profiteer van uw contacten

Sociale media zijn waardevolle tools voor ondernemingen die hun klanten beter willen begrijpen. Ondernemingen kunnen ‘luisteren’ naar de discussie die wordt gevoerd via sociale netwerken, blogs en online forums. Via een effectieve sociale media-strategie kunt u de persoonlijke en beroepsmatige netwerken van uw klanten gebruiken om uw omzet te vergroten.
 
Onze oplossingen bieden de volgende mogelijkheden:
  • Automatisering van upgrades en aanbiedingen: u kunt relevante verkoopgegevens automatisch verzamelen en uitwisselen om snelle en kosteneffectieve verkoopprogramma’s te ondersteunen
  • Vouchers en kortingen voor trouwe klanten: beloon uw trouwe klanten via geautomatiseerde kortingsprogramma’s
  • Scenario’s voor klachtenafhandeling: verlaag de kosten voor klachtenafhandeling en reageer sneller en persoonlijker op klachten
  • Merkbeheer: volg proactief de klantsentimenten en verkrijg waardevolle inzichten via innovatieve tools voor gegevensanalyse

Sociale media als waardevolle informatiebron

Wij helpen u de vruchten van sociale media te plukken zonder dat u hoge kosten hoeft te maken om een nieuwe IT-infrastructuur op te bouwen. Onze aanpak is gebaseerd op diepgaande inzichten in sociale media, klantbeheer via meerdere kanalen en de nieuwste technologieën.
 
We verwerken de informatie uit de sociale media in uw enterprise-informatiesystemen. Met behulp van nieuwe technologieën helpen wij u een hogere ROI te realiseren door een combinatie van Service-Oriented Architecture, Master Data Management en cloudoplossingen te implementeren.
Gerelateerd