Technische Consultant Business Intelligence

Het team

De Insights & Data Global Practice van Capgemini brengt toonaangevende experts op het gebied van datatechnologie samen met zakelijke expertise en branchekennis. Zo helpen we organisaties om meer waarde uit zowel bedrijfsgegevens als externe data te halen. Wij leveren branchespecifieke KPI's en analyses aan klanten die door ons datagestuurde inzichten verkrijgen die de prestaties van bedrijven verbeteren. Dit loopt uiteen van internationale oplossingen voor bedrijven uit de Fortune 500 tot individuele oplossingen voor lokale bedrijven.

 

De functie

De technische consultant gaat de uitdaging aan om verschillende applicaties optimaal te implementeren in het IT landschap bij klanten. Als Consultant adviseer je de klant over architectuur, infrastructuur, hardware, software, integratie, en beheerprocessen om applicaties optimaal technisch te implementeren en goede performance te garanderen. Je neemt daarin een sturende rol en bent zowel adviserend als uitvoerend actief. Je werkt intensief samen met klanten, project managers, je collega’s en Pre-Sales om een optimale klanttevredenheid te realiseren. Afhankelijk van je ervaring, kan de focus meer liggen op uitvoerende activiteiten dan op advies. Je begrijpt, maakt gebruik van en communiceert best practices en standaarden zowel intern als extern. Je werkt proactief samen met collega’s ten behoeve van cross-training en kennisoverdracht.

 

De eisen

 • Je bent een professionele consultant, met ervaring in het ICT domein.
 • HBO+ of academisch werk- en denkniveau, met gedegen ICT kennis.
 • Je bent succes gedreven, leergierig en hebt er geen moeite mee de leiding te nemen.
 • Communicatief en gericht op samenwerken
 • Ervaring met software architectuur en het ontwerpen van technische infrastructuren binnen diverse IT omgevingen.
 • Beschikt over ITIL kennis om klanten te adviseren over beheersactiviteiten.
 • Goede (beheer)kennis van tenminste 2 van de volgende omgevingen: Windows, UNIX, Mainframe.
 • Goede (beheer)kennis van Oracle, DB2 of SQL-server databases.
 • Kennis van Java en Java Application Servers (WebSphere, Weblogic of JBoss/Tomcat).
 • Ervaring met het oplossen van problemen en issues op bovenstaande installaties.
 • Overdragen van kennis aan IT beheerders bij de klant.
 • Naast het toepassen van expertise zijn adviesvaardigheden van groot belang.
 • Ervaring in of affiniteit met business intelligence, data management, big data en data science.

 

Wat kun je bij ons verwachten

Met bijna 180.000 mensen in meer dan 40 landen is Capgemini een van de meest vooraanstaande aanbieders van consulting-, technology- en outsourcingdiensten. Samen met zijn klanten creëert en realiseert Capgemini resultaatgerichte business- en technology-oplossingen, toegesneden op de klantbehoefte. Capgemini levert aantoonbaar toegevoegde waarde aan de prestaties en veranderingsprocessen van klanten in een groot aantal branches. Daarbij werkt Capgemini op een onderscheidende manier - the Collaborative Business Experience™ - aan het behalen van snellere en betere resultaten in samenwerking met klanten en technologiepartners. Dit houdt onder meer in dat we jou volop kansen bieden, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk, om samen met vakgenoten het maximale uit jezelf en jouw carrière te halen. Ga relaties aan, ontwikkel jezelf en creëer impact. Je kunt rekenen op een afwisselende baan in een inspirerende en collegiale sfeer.

 

Interesse?

Werken als consultant vanuit kennis van techniek en oog voor klanten? Binnen een organsatie waar we passie hebben voor het vak en waar je prettig samenwerkt met collega’s? Solliciteer via de sollicitatiebutton of mail jouw cv en motivatie naar leenze-le.grand@capgemini.com