Capgemini’s Smart QA voor Financial Services

Hoe zou u het vinden als uw testsysteem zich zonder procesvertraging zou aanpassen aan uw testbehoeften? Als het zelf zou kunnen bepalen welke onderdelen gebruikt moeten worden en hoeveel er getest moet worden? Welkom bij Smart QA van Capgemini.

Marktbehoefte aan snelheid

In het hedendaagse digitale tijdperk moeten financiële instellingen snel reageren op marktveranderingen en concurrentie door het lanceren van nieuwe producten en diensten in diverse kanalen. Traditionele testmethoden voor digitale en mobiele toepassingen kunnen de ontwikkelingstijd vertragen, waardoor het voor financiële instellingen onmogelijk wordt snel aan de marktvraag te voldoen.

IT-afdelingen maken vaak gebruik van een groot aantal onderdelen om de testomgeving op te zetten en beheren en om testactiviteiten uit te voeren. Voor grote multinationals betekent dit vaak dat kwaliteit hoge kosten met zich meebrengt en arbeidsintensief, langzaam en inefficiënt is, vooral wanneer de afzonderlijke onderdelen in de testomgeving niet met elkaar communiceren.

Slimmere tests

Smart QA van Capgemini is een end-to-end ecosysteem met onderzoek, ontwikkeling en besluitvorming op basis van de cognitieve en analytische capaciteiten van uw eigen testsysteem. Ons Smart QA ecosysteem bestaat uit drie onderdelen:

Slimme onderdelen

Anders dan reguliere testonderdelen zijn slimme onderdelen in staat tot zelfstandige controle, correctie en ontwikkeling op basis van gerelateerde omgevingsfactoren. Elk slim onderdeel heeft open Application Programming Interfaces (API’s) waarmee het verbinding maakt met andere onderdelen in het ecosysteem. Een slim onderdeel kan een slimme testcase, een slimme testomgeving, slimme testgegevens of een slimme teststrategie zijn.

 

Slimme integraties

Dankzij de open API’s en de ingebedde informatie kunnen alle slimme onderdelen met elkaar communiceren in de juiste context. De context bepaalt hoe de communicatie tussen de onderdelen verloopt. Zo kan bijvoorbeeld een slimme testcase definiëren welke omgeving en gegevensset benodigd is. Evenzo kan de context het type of de kwantiteit van de test bepalen.

 

Analytische en cognitieve engine met NLP-capaciteiten

De analysemotor vormt het hart van ons Smart QA ecosysteem. Via analyses bepaalt het ecosysteem hoeveel er getest moet worden en welke onderdelen moeten worden gebruikt. Analyses verschaffen de context en informatie voor het testen en daarbij wordt gebruikgemaakt van inzichten die bij eerdere tests zijn verkregen. Met behulp van deze inzichten, gegevens en cognitieve capaciteiten kan de IT-afdeling prioriteren wat er moet worden getest, testinspanningen optimaliseren en verbetergebieden aanwijzen. De cognitieve capaciteiten worden ondersteund door natuurlijke taalverwerking en verbonden informatie zodat het systeem zelfstandig en met minimale menselijke interventie functioneert.

 

Smart QA-diensten van Capgemini

Smart QA van Capgemini is een intelligent testplatform gebaseerd op micro services-architectuur. Ieder afzonderlijk onderdeel kan als dienst worden afgenomen en we bieden de geïntegreerde oplossing aan als servicemodel. De belangrijkste onderdelen zijn:

  • Intelligent Test Automation Platform: dit onderdeel fungeert als een automatiseringshub voor het integreren van verschillende automatiseringstools en -methoden, waarbij er een DevOps-pijplijn wordt gevormd met behulp van orchestrators zoals Bamboo of Jenkins
  • Smart Foundry: dit is een geïntegreerde omgeving en testgegevensfabriek die gebruikmaakt van Dockers en gegevensbeheeroplossingen. Deze fabriek genereert omgevingen op basis van de visuele en configureerbare configuratiebeheerdatabase
  • Big Insights: dit onderdeel verbindt analyses om inzicht te geven in de relatie tussen de verschillende onderdelen, bv. foutentrends en codewijzigingen, beschikbare omgevingen en productiviteit, of het optreden van fouten versus de codekwaliteit
  • Command Center: online rapportagetool; bij benadering realtime
  • Gamification: dit is een laag die de betrokkenheid van de gebruiker en de testcommunity optimaliseert, en de integratie met toolsets en omgevingen van de klant versterkt

 

Erkend marktleider op het gebied van testdiensten en innovatie

Capgemini is een grensverleggende marktleider op het gebied van kwaliteitsborging en tests en is een vertrouwde partner en testinnovator voor toonaangevende banken, financiële instellingen en verzekeringsmaatschappijen. De cliënten van Capgemini hebben met behulp van onze bedrijfseigen testmethodes en -middelen aanzienlijke kosten- en tijdsbesparingen weten te realiseren, waaronder:

  • Verlaging van de totale testkosten met 30%
  • Verlaging van de postproductiefouten met 25%, de uitvoeringstijd met 15% en de voorbereidingstijd met 20%, met 0% doorlekken van fouten naar de productiefase
  • Verkorting van de doorlooptijd met minstens 15%

 

Onze mondiale testpraktijk bestaat uit experts gespecialiseerd in het testen van banken, financiële instellingen en verzekeringsmaatschappijen. We focussen op mensen, processen en technologie om het testproces te stroomlijnen zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit of dekking.

 

Neem contact met ons op

Profiteer van meer flexibiliteit, aanpassingsvermogen en snelheid bij uw tests. Ontdek hoe Smart QA van Capgemini kan worden gebruikt in uw organisatie of plan een op maat gemaakte demo door contact met ons op te nemen via financialservices@capgemini.com of door een van onze experts te benaderen.

Gerelateerd

Experts