QA en testing voor banken

Moderne financiële instellingen moeten voldoen aan steeds hogere eisten op het gebied van snelheid, flexibiliteit en transparantie. De applicaties waarop deze bedrijven vertrouwen, worden dan ook steeds complexer en raken meer en meer onderling verweven. Volwassen testtools en -processen waarborgen de stabiliteit en betrouwbaarheid van de kernsystemen. Wanneer er volledig beheerde of geautomatiseerde testservices worden toegepast, kunnen kostenbesparingen tot 50% worden gerealiseerd.

Model Based Testing Workbench

Model Based Testing is een methode op basis van een IT-toolkit waarmee testscripts sneller opgesteld kunnen worden. Bij traditionele methoden moeten de testers alle testscripts en use cases handmatig opstellen. Dit vereist niet alleen veel ervaring met testing, maar ook een gedegen domeinkennis. Wanneer financiële dienstverleners gebruikmaken van tools voor Model Based Testing, kunnen ze testcases automatisch genereren op basis van modellen die de applicaties, objecten of systemen beschrijven die getest moeten worden. Met één model kan een groot aantal testcases worden gegenereerd in een fractie van de tijd die het zou kosten om hetzelfde aantal cases handmatig op te stellen. Bovendien kunnen modellen opnieuw worden gebruikt voor het testen van andere applicaties met vergelijkbare functionaliteit.
 
Capgemini heeft specifieke Model Based Testing Workbenches gebouwd voor een groot aantal toonaangevende commerciële applicaties, zoals VisionPLUS® en TSYS® (betaalkaarten), SEPA Direct Debits en Credit Transfer (betalingen) en FLEXCUBE®, SAP® Core Banking, MortgageServ®, Temenos® T24 en Cassiopae® (banken). Onze Workbenches maken gebruik van voorgedefinieerde modellen, zodat u snel uit de startblokken komt wanneer u veelgebruikte applicaties wilt testen.
 

Compleet assortiment aan testservices

Capgemini levert een compleet assortiment testservices: van een analyse van uw huidige testorganisatie tot en met de automatisering van het testproces via scripts, scenario’s en use cases die speciaal voor banksystemen zijn ontwikkeld in ons robuuste laboratorium voor het hergebruik van tests. Met 2700 professionele testers voor de financiële dienstverlening, van wie er 850 ruime ervaring hebben met bank- en kaartsystemen, heeft Capgemini diepgaande domeinkennis van uw systemen in huis. We hebben veel ervaring met het beheer van wereldwijde testservices voor banken, uitgevers en acceptanten van betaalkaarten en andere financiële instellingen. We hebben onze klanten onder andere geholpen om:

  • De QA-processen te optimaliseren en het aantal postproductiefouten met minimaal 25% te verminderen
  • Testbeheerprogramma’s te ontwikkelen die het aantal postproductiefouten met 25% verminderen, de uitvoeringstijd met 15% en de voorbereidingstijd met 20% verkorten, en het doorlekken van fouten naar de productiefase terugdringen tot 0%
  • Het aantal mislukte tests vanwege niet-beschikbare testgegevens met 70% te verlagen
  • 15% te besparen op de totale projectkosten door toepassing van foutvoorspellingsmodellen
Gerelateerd