QA en testing voor kapitaalmarkten

Een goed beheer van uw transactieapplicaties is niet eenvoudig. Vanwege systeemupgrades, onderhoudswerkzaamheden en aanpassingen zijn deze applicaties voortdurend aan verandering onderhevig. Maar om succesvol te kunnen zijn op de moderne aandelenmarkten, waar concurrentievoordelen worden uitgedrukt in milliseconden, is het essentieel dat de onderliggende softwaremodules betrouwbaar zijn en maximaal presteren. Bovendien moeten de gegevens die met allerlei heterogene netwerken worden uitgewisseld, altijd 100% correct en betrouwbaar zijn.
Capgemini beschikt over circa 2700 onafhankelijke QA-professionals die gespecialiseerd zijn in de financiële sector. Hierdoor kunnen we onze klanten helpen om kwaliteitsborging te benaderen als een extra traject dat parallel loopt aan de traditionele softwareontwikkelingscyclus, zodat de business flexibeler kan opereren en de kosten en de productierisico’s tot een minimum beperkt worden. Wij hebben een internationaal standaardconcept voor testmanagement (TMap®) en een methode voor testverbetering (TPI®) ontwikkeld en gepubliceerd.
Onze end-to-end QA-oplossingen voor kapitaalmarkten omspannen meerdere domeinen en bieden de volgende functies:
  • Automatisering van regressietests voor transactiesystemen
  • Volume- en prestatietests voor orderbeheersystemen
  • Verslagleggings- en nalevingstests
 

 

Model Based Testing Workbench

Model Based Testing is een methode op basis van een IT-toolkit waarmee testscripts sneller opgesteld kunnen worden. Bij traditionele methoden moeten de testers alle testscripts en use cases handmatig opstellen. Dit vereist niet alleen veel ervaring met testing, maar ook een gedegen domeinkennis. Wanneer financiële dienstverleners gebruikmaken van tools voor Model Based Testing, kunnen ze testcases automatisch genereren op basis van modellen die de applicaties, objecten of systemen beschrijven die getest moeten worden. Met één model kan een groot aantal testcases worden gegenereerd in een fractie van de tijd die het zou kosten om hetzelfde aantal cases handmatig op te stellen. Bovendien kunnen modellen opnieuw worden gebruikt voor het testen van andere applicaties met vergelijkbare functionaliteit.
 
Capgemini heeft speciale Model Based Testing Workbenches gebouwd voor Calypso®, SWIFT, Financial Information eXchange (FIX) en Interest Rate Derivatives (IRD). Onze Workbenches worden geleverd met veelgebruikte vereisten, functionele use cases en productconfiguraties die speciaal zijn ontwikkeld voor het testen van de genoemde systemen.
 

FIX Protocol Testing Accelerator

Om 24 uur per dag wereldwijd elektronische transacties te kunnen uitvoeren, is het essentieel dat de FIX-engines betrouwbaar, schaalbaar en altijd beschikbaar zijn. Wij hebben als eerste en enige een FIX Protocol Testing Accelerator (FITA) ontwikkeld om het testen van FIX-protocols, transactieapplicaties en orderbeheersystemen te versnellen.