QA en testing voor telecommunicatiebedrijven

Om klanten te werven en te behouden, moeten bedrijven in de telecommunicatiesector voortdurend innovatieve en betrouwbare nieuwe producten en diensten introduceren (bijvoorbeeld mobiele applicaties). Om dit snel en met vertrouwen te kunnen doen, moeten ze een robuuste en dynamische testmethode volgen.

Complete testservices

Wij voorzien telecommunicatiebedrijven van test- en QA-services die in de praktijk hebben bewezen de total cost of ownership te verlagen en de doorlooptijd te verkorten. Dit wordt gerealiseerd door een hogere outputkwaliteit, efficiëntieverbetering en industrialisatie van processen, optimalisatie van de arbeidskosten en grotere flexibiliteit voor resources en projecten.
Onze serviceportefeuille omvat:
  • Complete ketentests voor kernsystemen in het telecommunicatiebedrijf: Operational Support Systems (OSS) en Business Support Systems (BSS)
  • Testprocessen voor mobiele applicaties en apparaten
  • Testprocessen voor hightech-, netwerk- en embedded systemen

Een bewezen concept voor QA en testing

Onze speciale Rightshore®-teams bieden de optimale mix van onshore management en offshore levering. Onze contractmodellen maken het mogelijk om zowel de onshore als de offshore resources snel op of neer te schalen. Dankzij een prijsmodel op basis van de gegenereerde output zijn de prijs/kwaliteit-verhouding en de return on investment volledig transparant.
 
Praktijkvoorbeelden van onze beproefde concepten voor kwaliteitsborging en testing worden beschreven in de volgende succesverhalen:
  • Toonaangevende provider van mobiele telecommunicatie: complete outsourcing van een volledige testlijn voor maximaal zicht op de kosten, een betere uitvoering, gecoördineerde testomgevingen en continuïteit van alle kennis rond het testen
  • Groot telecombedrijf in Duitsland: coördinatie en automatisering van testprocessen en flexibele resources voor het testen van belangrijke applicaties
  • Leidende Europese telecommunicatieprovider: offshore QA- en testservices op basis van een samenwerkingsverband voor beheerde testservices

Profiteer van onze ervaring met kwaliteitsborging en testing

Capgemini en Sogeti hebben hun uitstekende reputatie op het gebied van vernieuwend denken onder meer te danken aan de Innovation Labs in Europa, de Verenigde Staten en India. Vanwege diepgaande kennis van telecommunicatie werd Capgemini Group door analistenfirma NelsonHall uitgeroepen tot “het bedrijf [op testgebied] dat zich het meest richt op domeinkennis”.
De 8000 telecommunicatie-experts en ruim 1600 gespecialiseerde testers van Capgemini en Sogeti ondersteunen telecombedrijven vanuit onze Centers of Excellence over de hele wereld. Ons marktleiderschap blijkt onder meer uit de door ons ontwikkelde testmethoden, zoals TMap® en TPI®/Quality BluePrint™, die zijn uitgegroeid tot de facto industriestandaarden.
 
We hebben gespecialiseerde expertise voor zowel traditionele als opkomende IT-omgevingen op het gebied van software, bedrijfsprocessen, applicaties, interfaces en systeemtesting. Onze expertise wordt aangevuld door onze allianties met toonaangevende technologiebedrijven.
Gerelateerd