QA en testing voor verzekeraars

De meeste verzekeraars kennen de voordelen van onafhankelijke tests voor bedrijfskritische systemen en applicaties. Uit onderzoek blijkt dat de ontwikkelings- en onderhoudskosten tot 50% lager kunnen worden indien al in een vroeg stadium van de ontwikkelingslevenscyclus tests worden uitgevoerd. Dankzij onze professionele testers met specifieke domeinkennis van de verzekeringsbranche hoeft u minder vaak een beroep te doen op uw eigen ervaren ontwikkelaars. Hierdoor dalen de totale kosten voor ondersteuning en uitbreiding van applicaties.

Betrouwbare en stabiele verzekeringssystemen

Met ons beproefde mondiale leveringsmodel en ons veelzijdige wereldwijde team beschikken wij over ongeëvenaarde testexpertise in de verzekeringsbranche. Onze testers zijn gespecialiseerd in financiële dienstverlening en gecertificeerd voor verschillende domeinen van het verzekeringsbedrijf. Met onovertroffen best practices en zeer gekwalificeerde teams helpt Capgemini u bij het optimaliseren van uw testprocessen.

Model Based Testing Workbench

Model Based Testing is een methode op basis van een IT-toolkit waarmee testscripts sneller opgesteld kunnen worden. Bij traditionele methoden moeten de testers alle testscripts en use cases handmatig opstellen. Dit vereist niet alleen veel ervaring met testing, maar ook een gedegen domeinkennis. Wanneer financiële dienstverleners gebruikmaken van tools voor Model Based Testing, kunnen ze testcases automatisch genereren op basis van modellen die de applicaties, objecten of systemen beschrijven die getest moeten worden. Met één model kan een groot aantal testcases worden gegenereerd in een fractie van de tijd die het zou kosten om hetzelfde aantal cases handmatig op te stellen. Bovendien kunnen modellen opnieuw worden gebruikt voor het testen van andere applicaties met vergelijkbare functionaliteit.
 
Capgemini heeft speciale Model Based Testing Workbenches gebouwd voor Guidewire® en Oracle® Insurance Policy Administration. Onze Workbenches worden geleverd met veelgebruikte vereisten, functionele use cases en productconfiguraties die speciaal zijn ontwikkeld voor het testen van de genoemde systemen.
Gerelateerd