Asia-Pacific Wealth Report 2016 van Capgemini

Capgemini presenteert het 11e jaarlijkse Asia-Pacific Wealth Report 2016, waarin de trends in Azië-Pacific worden geanalyseerd die van belang zijn voor vermogende particulieren, oftewel High Net Worth Individuals (HNWI’s). Lees onze persberichten voor belangrijke informatie over het rapport van 2016 en Spotlight. Download uw exemplaar via onze interactieve website: www.asiapacificwealthreport.com.

Bezoek de interactieve website van het Asia-Pacific Wealth Report 2016

Ontdek de laatste trends en inzichten op het gebied van vermogensbeheer in Azië-Pacific op www.asiapacificwealthreport.com, onze interactieve website voor het Asia-Pacific Wealth Report. Hier kunt u dynamische grafieken raadplegen waarmee u de HNWI-gegevens op drie niveaus kunt verkennen: marktanalyse van de HNWI-populatie en hun vermogen, toewijzing van activa en toewijzing per regio van HNWI’s en tot slot de gedragingen van HNWI’s in elf landen.

Belangrijkste bevindingen

  • Vorig jaar was Azië-Pacific de regio met de grootste HNWI-populatie; dit jaar is Azië-Pacific ook de regio met het grootste HNWI-vermogen. Het HNWI-vermogen van Azië-Pacific steeg in 2015 met 9,9% naar 17,4 biljoen USD. Dit is een 5,8 keer zo grote stijging ten opzichte van de rest van de wereld (1,7%). De HNWI-populatie steeg met 9,4% naar meer dan 5 miljoen mensen en groeide daarmee 3,5 keer zo snel als de rest van de wereld (2,7%).
  • Hoewel het vertrouwen van HNWI’s van Azië-Pacific in de markt voor vermogensbeheer stijgt, worden de meeste HNWI-middelen nog niet beheerd door vermogensbeheerders.
  • Maatschappelijke invloed op investeringen biedt ook een kans voor beheerders om meer HNWI-middelen te behouden en aan te trekken. Ook meer dan een derde van alle portfolio’s van Azië-Pacific (37,3%), met uitzondering van die van Japan, zijn gericht op maatschappelijke verbetering, ten opzichte van slechts 31,6% van de portfolio's wereldwijd.
  • Digitale mogelijkheden zijn voor de HNWI’s van Azië-Pacific belangrijker dan voor de HNWI’s van andere regio's. Desondanks zit er vertraging in de digitale volwassenheid. Een grotere digitale volwassenheid is essentieel voor het behouden en aantrekken van HNW-klanten, alsmede voor een lager verloop van vermogensbeheerders.

Infographic

Bekijk de bevindingen van het World Wealth Report 2016 nader met onze infographic.

Voor het volledige verhaal over mondiale vermogenstrends

  • Bekijk wat de trends in vermogensbeheer zijn binnen de 12 grootste Metropolitan Statistical Areas in de VS in het U.S. Wealth Report
  • Bezoek de website van het World Wealth Report website om de marktanalysegegevens van 2010 tot 2015 te raadplegen
  • Lees meer over de vermogensbeheeroplossingen van Capgemini

Bron: Global HNW Insights Survey 2016.

Capgemini Wealth Experts