Cars Online 12/13: My Car, My Way

Capgemini's 14e, jaarlijkse wereldwijde autostudie, Cars Online 2012/13, geeft een gedetailleerde analyse van het gedrag van consumenten bij de aankoop en het gebruik van auto’s.
 
 
In de studie is het koopgedrag van meer dan 8.000 consumenten uit Brazilië, China, Frankrijk, Duitsland, India, Rusland, Engeland en de Verenigde Staten meegenomen. Het rapport geeft een gedetailleerde analyse van het gedrag van consumenten bij de aankoop en het gebruik van auto’s over de hele wereld.

Belangrijkste bevindingen uit de studie

  • Loyaliteit aan merken en dealers steeg met 10%, in de studie van vorig jaar met 6%. OEM's en dealers hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om de klantervaring te verbeteren en hun inspanningen werpen nu vruchten af.
  • Het verbinden van het virtuele en het fysieke is de volgende cruciale stap voor dealers om hun showrooms informatief, interactief en onderhoudend te maken, overeenkomstig de wens van hun klanten.
  • De koopcyclus verkort, omdat de klanten meer informatie online zoeken. 74% van de ondervraagden gaf aan dat als zij niet tevreden waren over de responsetijd van het eerste contactpunt - de website van de OEM of de dealer – zij het koopproces niet meer voortzetten.
  • “Connect me” technologie verbetert de ervaring van de autobezitter door klanten ook in hun auto toegang te geven tot technologie die zij al dagelijks gebruiken in hun leven. In opkomende markten is 86% van de klanten bereid om gegevens te delen om deze functies te kunnen gebruiken.
  • Sociale media blijven klanten in toenemende mate beïnvloeden, vooral in groeimarkten en onder jonge kopers. In vergelijking met klanten in volwassen markten, hebben kopers in groeimarkten 50% meer kans om over te gaan tot koop vanwege een positief commentaar en 35% meer kans om niet over gaan tot koop wegens een negatief commentaar.
  • Alternatieve mobility oplossingen worden als een geloofwaardig alternatief gezien voor het aankopen van een auto. Autodelen en intermodaal vervoer worden steeds vaker als acceptabel gezien en vragen erom serieus in overweging te worden genomen.
Familiarity with Connected Car Services
Preferred Connected Car Categories
Smart Phone Category of FeaturesReasons for purchasing Green Vehicles
Likelihood to consider a car-sharing program
Gerelateerd