Cloud Management Platform

Cloud Management Platform vereenvoudigt werken in de cloud

Om concurrerend en succesvol te blijven in een tijdperk van voortdurende technologische vernieuwing stappen steeds meer bedrijven over op complexe hybride IT-landschappen en meerdere werkomgevingen in de cloud. Dit vraagt om een grotere mate van IT-automatisering.

 

Bouw uw hybride werkomgeving in de cloud met een Cloud Management Platform

Een hybride werkomgeving in de cloud is ideaal voor het afstemmen van uw IT-bedrijfsmiddelen op uw bedrijfsdoelstellingen. Het is echter bijzonder ingewikkeld om een hybride cloudomgeving op te zetten en operationeel te houden, en veel van de bijbehorende dienstverlening is nog steeds gebaseerd op handmatige activiteiten, met als gevolg een langzaam en foutgevoelig veranderingsproces.

Daarom is automatisering van cruciaal belang. Met behulp van de geautomatiseerde processen op een effectief Cloud Management Platform implementeert u een nieuwe service in slechts enkele minuten in plaats van weken.

Welke cloudservices moeten worden geautomatiseerd?

Een coherent Cloud Management Platform (CMP) moet worden ingebed in uw bredere strategie voor cloudautomatisering. Uw cloudactiviteiten worden afgestemd op uw bedrijfsdoelstellingen door het samenbrengen van benodigde en begrijpelijke services, automatisering die een snellere dienstverlening faciliteert, en een geïntegreerd team met kritieke rollen en vaardigheden voor het opzetten en operationeel houden van uw hybride cloudomgeving.

De experts van Capgemini Cloud Choice kunnen u helpen met het implementeren van een CMP binnen de context van uw hybride cloud. Wij definiëren een effectief, sterk geautomatiseerd operationeel model, en identificeren welke services moeten worden geautomatiseerd voor gebruik in de cloud.

Ongekende cloudautomatisering

De Cloud Automation services van Capgemini omvatten een Cloud Management Platform, runbook automation en versiebeheer van applicaties. Zo helpen wij klanten in korte tijd een geautomatiseerde hybride omgeving te realiseren.

Dankzij de grotere mate van automatisering bent u in staat om:

  • De benodigde tijd voor implementatie van een nieuwe service of verandering van de serverconfiguratie te verkorten van weken tot slechts enkele minuten.
  • Fouten in de dienstverlening met ruim 70% terug te dringen
  • Te verzekeren dat uw configuraties up-to-date en accuraat zijn
  • Kosten en tijd te besparen en de consistentie en betrouwbaarheid te verbeteren.