De kracht van toegepaste innovatie

 

Hoe Eneco en Capgemini de energiesector veranderen.

 

Ontdek hoe Eneco door de samenwerking met de Applied Innovation Exchange en de Scout and Select-as-a-Service (SSaaS) van Capgemini een belangrijke speler wordt in de toekomst van energie.

Onderweg naar volledig digitaal

De mondiale energiesector heeft te maken met snelle digitalisering, die met name gericht is op slimme gebouwen en slimme apparaten. Door veranderingen in de energiemarkten, een groeiende behoefte aan meer duurzaamheid en de invloed van nieuwe technologie zoals het Internet der Dingen (IoT), zien energieleveranciers zich gedwongen om servicegerichter en innovatiever te worden. Energieleverancier Eneco loopt voorop in deze ontwikkeling naar slimme en duurzame energiediensten.

Slim omgaan met innovatie

Om de concurrentie een stap voor te blijven, heeft Eneco binnen de gehele organisatie een transformatie doorgevoerd die vooral gericht is op innovatie. Deze volledige heruitvinding werd onlangs door Forrester en IDC onderkend in een Casestudy van Forresteren een IDC Energy Insights webinar over de succesvolle transformatie van Eneco.

Maar innovatie mogelijk maken en ten volle benutten is makkelijker gezegd dan gedaan. Eneco werkt met behulp van de Applied Innovation Exchange en de Scout and Select as a Service (SSaaS) van Capgemini voortdurend aan de verbetering van zijn mogelijkheden op het gebied van toegepaste innovatie, zoals we in het succesverhaal kunnen lezen.

Een zeer zonnige toekomst

Eneco heeft de manier waarop het bedrijf zaken doet en innovatie mogelijk maakt volledig weten te veranderen. De Applied Innovation Exchange en de Scout and Select-as-a-Service (SSaaS) van Capgemini, gecombineerd met het nieuwe bedrijfsonderdeel Innovation and Ventures van Eneco, hebben de capaciteiten voor toegepaste innovatie van het bedrijf onlangs nog verder verbeterd. Eneco is nu volledig toegerust om binnen de energiesector de toon te blijven zetten en de toekomst voor het bedrijf ziet er dan ook zeer zonnig uit.

 

Neem voor meer informatie contact op met:
Capgemini Afdeling Klantverhalen