Executives bespreken de invloed van financiële technologie

In de eerste week van augustus hielden senior executives van toonaangevende banken, verzekeringsmaatschappijen en financieel-technologische bedrijven een serie rondetafelgesprekken in New York, San Francisco en Londen, georganiseerd door Capgemini en LinkedIn.

Wat is de echte invloed van financiële technologie op de financiële dienstverlening?

De mening van financiële dienstverleners is aan het kantelen. Hun standpunt is veranderd van “financieel-technologische bedrijven zijn onbelangrijk” en “financieel-technologische bedrijven zijn een bedreiging” naar “financieel-technologische bedrijven zijn onze partners”. Het komt misschien voor velen als een verrassing, maar marktleiders in de Verenigde Staten en Europa zijn het erover eens dat de sector steeds sneller verandert en dat bedrijfsmodellen moeten meeveranderen om te voorkomen dat bedrijven achterop raken. De grote uitdaging is een evenwicht te vinden tussen investeringen in stapsgewijze verandering die onmiddellijk resultaat opleveren en investeringen in fundamentele veranderingen van het bedrijfsmodel voor de lange termijn.

Executives bespreken meningen en invalshoeken

Tijdens de drie rondetafelgesprekken spraken ruim 30 functionarissen en leidinggevenden van financieel-technologische ondernemingen over de momenten die het belangrijkst zijn in het klanttraject, de verschillende benaderingen die toonaangevende bedrijven hanteren voor innovatie van bestaande en nieuwe bedrijfsmodellen, en de impact van financiële technologie nu en in de toekomst.

Hoe ziet de toekomst van de financiële dienstverlening eruit?

Er werd geen duidelijke consensus bereikt over het tempo waarmee de sector een begin zal maken met aanpassing aan de veranderende dynamiek. Vrijwel alle deelnemers aan de rondetafelgesprekken waren het er echter over eens dat niet alleen een focus op bestaande technologie prioriteit heeft. Er moet ook prioriteit worden verleend aan de bestaande bedrijfscultuur die vaak in gelijke mate verantwoordelijk is voor het gebrek aan vooruitgang.

Kom regelmatig terug om te lezen over de nieuwste ontwikkelingen…

Voorinschrijving voor ons World FinTech Report

Het World FinTech Report wordt in november gepubliceerd en laat zien hoe marktleiders omgaan met innovatie. Als u zich nu inschrijft, ontvangt u het rapport zodra dit wordt gepubliceerd.