World FinTech Report 2017 – the Teaser

 

                                  

Financiële technologie heeft een ongekende omwenteling in de financiële dienstverlening teweeggebracht. In dit nieuwe jaarlijkse rapport leest u wat de meest pragmatische strategieën voor innovatieve optimalisatie van de klantervaring zijn. Het World FinTech Report van Capgemini in samenwerking met LinkedIn en Efma wordt dit najaar gepubliceerd.

In een wereld vol veranderende dynamiek waarin financiële diensten steeds meer bepaald worden door technologie presenteren Capgemini en LinkedIn, in samenwerking met Efma, het eerste World FinTech Report 2017. Het rapport is bedoeld om nieuwe modellen in de financiële dienstverlening te onderzoeken, en laat zien hoe marktleiders momenteel nieuwe diensten en innovaties voor banktransacties, betalingen, verzekeringen en vermogensbeheer ontwikkelen.

Op basis van onderzoek op meer dan 15 markten over de hele wereld wordt in het World FinTech Report 2017 het klanttraject geanalyseerd, en wordt onderzocht wat het belangrijkst is voor huidige klanten van financiële dienstverleners. Er wordt nagegaan hoe de sector reageert op het wegvallen van tussenpersonen en de omwenteling die de financiële technologie heeft veroorzaakt op het gebied van beste werkmethoden, partnerships en innovatie-initiatieven. In het rapport wordt in detail beschreven waarom financiële instellingen flexibel moeten zijn in het doorvoeren van innovatie op strategische speerpunten, met inachtneming van de beperkingen van hun bestaande technologie en huidige bedrijfscultuur.

Ga voor meer informatie naar www.capgemini.com/worldfintechreport of neem contact met ons op via financialservices@capgemini.com