World Payments Report 2015 van Capgemini en RBS

Het World Payments Report van Capgemini en de Royal Bank of Scotland geldt al meer dan een decennium als de bron van essentiële gegevens, trends en commentaar wat betreft internationale en regionale niet-contante betalingen en de belangrijkste initiatieven van de wetgever en de betaalindustrie die aan de basis hiervan liggen.

Belangrijkste bevindingen

Overal en altijd via welk apparaat dan ook kunnen betalen is gemeengoed geworden. De aanbieders van traditionele betaaldiensten staan voor de uitdaging om aan de veranderende verwachtingen van klanten te voldoen met betalingen die feilloos verlopen en tegelijkertijd concurrerend te blijven ten opzichte van agressieve, innovatieve en flexibele niet-bancaire spelers.

Het rapport gaat in op de effecten van de steeds strenger wordende eisen op het gebied van wet- en regelgeving en de aanvullende vereisten om via innovatie de waarde voor de klant stapsgewijs te verhogen. Een dergelijke complexiteit zou banken moeten aansporen om het transformatieproces in gang te zetten om concurrerend te blijven en de klant centraal te blijven stellen. Verder wordt ook gekeken naar de rol van directe betalingen, die in potentie een wondermiddel kunnen zien voor de innovatie in het betalingsverkeer.

Bekijk het volledige rapport op onze nieuwe interactieve website www.worldpaymentsreport.com. Read on for a few report highlights:

  • Het volume van de niet-contante betalingen blijft in alle gebieden sneller groeien dan het BBP waarbij in markten zoals China indrukwekkende cijfers worden genoteerd. Er wordt verwacht dat de niet-contante betalingen wereldwijd met 8,9% groeien en 389,7 miljard bereiken in 2014. De motor achter deze groei is het economisch herstel in de VS, en de robuuste groei in opkomend Azië van het volume aan niet-contante betalingen.
  • De belangrijkste initiatieven van de wetgever en de betaalindustrie die steeds complexer, internationaler en specifieker worden, maken dat er waarde voor consumenten wordt gecreëerd en ze zwengelen de innovatie en concurrentie aan. Meer dan 50% van deze huidige belangrijkste initiatieven zijn al dan niet direct gericht op innovatie en deze aanbieders en afnemers van betaaldiensten die zich richten op investeringen in innovatie zullen waarde toevoegen en de klanttevredenheid verhogen.
  • Het aanbieden van innovatiegestuurde holistische betaaldiensten kan ervoor zorgen dat banken net wat concurrerender zijn in de betaalindustrie en zorgen voor een nieuwe stroom aan inkomsten. De infrastructuur die betaalsystemen voor directe betalingen leveren en de blokketentechnologie zijn de drijvende krachten hierachter.

Het World Payments Report 2015 kan worden gedownload via www.worldpaymentsreport.com.

World Payments Report interactieve website

Ontdek het volledige betalingslandschap via de website van het World Payments Report website:

  • Interactieve grafieken om de niet-contante betaalvolumes of de betaalinstrumenten per regio of transacties per inwoner voor meer dan 25 landen te bekijken
  • Aandacht voor verborgen betalingen, belangrijke initiatieven op het gebied van wet- en regelgeving en toekomstige trends
  • Meer over het volgen van een transformatieve aanpak voor het opbouwen van nieuwe diensten en het vereenvoudigen van betalingen

Infographic

Voor het volledige verhaal achter internationale betalingen

Bron: World Payments Report 2015, Capgemini en RBS

Neem contact op

Neem voor meer informatie over onze betaaldiensten contact met ons op via payments@capgemini.com.

Gerelateerd
Capgemini Cards en Payments Experts