World Payments Report 2016 van Capgemini en BNP Paribas

Capgemini presenteert, in een nieuw samenwerkingsverband met BNP Paribas, het World Payments Report 2016 aan banken en zakelijke klanten. Het is de belangrijkste informatiebron voor trends op het gebied van internationale en regionale niet-contante betalingen en de belangrijkste initiatieven van de wetgever en de betaalsector die aan de basis hiervan liggen. Het rapport verkent tevens de digitale innovatie van banken en financieel-technologische bedrijven en bekijkt hoe deze in de hedendaagse betalingsomgeving worden toegepast.

Belangrijkste bevindingen

Doordat digitale innovatie en financieel-technologische bedrijven alle aandacht krijgen van de leidinggevenden uit de sector, staan traditionele aanbieders van betaaldiensten nu ook voor de uitdaging om de klantbeleving van zakelijke klanten te verbeteren. Tegelijkertijd moeten ze voldoen aan de veranderende regelgeving overal ter wereld.

Het rapport verkent hoe digitale innovatie, waarbij toonaangevende banken vaak een samenwerking aangaan met financieel-technologische bedrijven, het bedrijfsleven laat kennismaken met nieuwe mogelijkheden. Bedrijven verwachten tegenwoordig een groter digitaal aanbod van hun transactiebanken. Dit noopt banken een benadering aan te nemen ten aanzien van een digitale organisatie. Enkele toonaangevende instellingen hebben al erkend dat een digitale denkwijze van cruciaal belang is voor het bedienen van zakelijke klanten met oplossingen van toegevoegde waarde en bovendien voor het veiligstellen en uitbreiden van het marktaandeel.

Het rapport analyseert daarnaast hoe de steeds maar veranderende wet- en regelgeving de situatie complexer maakt voor banken om de regels na te leven. Het rapport geeft aan waarom het voor banken belangrijk is om een holistische visie te ontwikkelen ten aanzien van naleving.

Lees verder over specifieke belangrijke punten uit het rapport en bekijk deze nader via www.worldpaymentsreport.com.

  • Het volume van betaaltransacties groeit in een steeds sneller tempo en voor de eerste keer wordt er een wereldwijde groei van meer dan 10% voorspeld. Dit is hoofdzakelijk het gevolg van een sterke economische groei in belangrijke landen, verbeterde veiligheidsmaatregelen zoals EMV en biometrie en overheidsinitiatieven om elektronische betalingen in opkomende markten te stimuleren.
  • Een holistische benadering van naleving en de belangrijkste initiatieven van de wetgever: wet- en regelgeving die alsmaar complexer wordt, maakt het voor banken lastiger om zowel een holistische en op samenwerking gerichte benadering aan te nemen voor bestaande regelgeving als om te voldoen aan nieuwe initiatieven op dit gebied.
  • Naast de meerdere interne en externe uitdagingen, waaronder die van de financieel-technologische spelers, hebben banken ook te maken met een toenemende vraag om digitalisering vanuit corporate treasurers. Hiervoor moeten banken sneller investeringen doen, een mentaliteit ontwikkelen die gericht is op samenwerking met financieel-technologische bedrijven en een open benadering bevorderen ten aanzien van samenwerking tussen banken, zoals gold bij GPII van SWIFT.

Het World Payments Report 2016 kan worden gedownload via www.worldpaymentsreport.com.

Interactieve website van het World Insurance Report

Ontdek het volledige betalingslandschap via de website van het World Payments Report. Hier vindt u onder andere:

  • Interactieve grafieken om voor meer dan 25 landen de niet-contante betaalvolumes te bekijken of te combineren met de betaalinstrumenten per regio of transacties per inwoner.
  • Een focus op belangrijke initiatieven op het gebied van wet- en regelgeving, holistische benadering van naleving en toekomstige trends
  • Aanvullende informatie over de noodzaak om de digitale volwassenheid en onderlinge samenwerking tussen banken en de samenwerking met financieel-technologische bedrijven te verbeteren, een transformationele benadering van het opzetten van nieuwe diensten aan te nemen en betalingen te vereenvoudigen

Infographic

World Payments Report 2016

Voor het volledige verhaal achter internationale betalingen

Bron: World Payments Report 2016, Capgemini en BNP Paribas

Neem contact met ons op

Neem voor meer informatie over onze betaaldiensten contact met ons op via payments@capgemini.com. payments@capgemini.com.

Capgemini Cards & Payments Experts