World Quality Report 2014-15

Steeds meer organisaties overal ter wereld worden zich de laatste jaren bewust van het directe effect van de kwaliteit van applicaties op de klanttevredenheid en de omzetgroei. Hoe passen deze organisaties hun testprocedures aan om te voldoen aan de eisen van het digitale tijdperk?

Met de komst van het Internet of Things verwacht de moderne consument naadloze connectiviteit en onmiddellijke toegang tot informatie en is er weinig tolerantie voor inconsistentie tussen verschillende digitale kanalen. Daarom besteden organisaties meer aandacht aan het presenteren van een hoogwaardige en betrouwbare gebruikerservaring. Deze en andere technologische trends hebben belangrijke gevolgen voor kwaliteitsborging (QA) en testing.

De zesde editie van het World Quality Report, gezamenlijk gesponsord door Capgemini, Sogeti en HP, is gebaseerd op een wereldwijd marktonderzoek onder 1.543 senior IT-executives. Het rapport geeft een beschouwing van de actuele trends in de werkwijzen voor kwaliteit en testing van applicaties, plus aanbevelingen aan organisaties voor het creëren van robuuste testprocedures.

Actuele trends in kwaliteitsborging (QA) en testing van applicaties

De hoofdpunten uit het rapport van dit jaar:
  • Het aandeel van nieuwe ontwikkelingsprojecten in testing-budgetten, inclusief SMAC-technologieën, is voor het eerst sinds 2012 groter dan het aandeel van onderhoudsprojecten en is gestegen van 41% in 2012 naar 52% in 2014.
  • Het aandeel van testing in de IT-budgetten blijft stijgen: van 18% in 2012 naar 26% in 2014. Van de ondervraagde organisaties geeft 35% aan dat ze ontevreden zijn over het toegewezen budget voor testing
  • Er wordt steeds meer aandacht besteed aan niet-functionele vereisten zoals prestaties, beveiliging en klantervaring. Dit geldt met name bij het testen van mobiele apps  
  • Circa 93% van de organisaties gebruikt agile ontwikkelingsmethoden. In 2013 was dit nog 87%. De meeste organisaties hebben nog steeds te maken met dezelfde uitdagingen; de grootste uitdaging is het ontbreken van een geschikte testbenadering.

Het rapport

Het World Quality Report is het resultaat van samenwerking tussen Capgemini, Sogeti en HP Software. Dit rapport, dat sinds 2009 wordt uitgebracht, is gebaseerd op een wereldwijd marktonderzoek waarvoor telefonische interviews zijn afgenomen met 1.543 CIO's, IT-directeuren en -managers, Application VP's en QA-directeuren en -managers in 25 landen. De onderzoeksresultaten worden geïnterpreteerd en van marktspecifiek commentaar voorzien door meer dan 40 experts op het gebied van testing.
 
Het World Quality Report is het enige grootschalige, door experts becommentarieerde internationale onderzoek naar QA en testing van applicaties met aandacht voor:
Meer over Testing Services
Doe mee aan het gesprek

Experts