World Quality Report 2016-17

De hedendaagse digitale consument is verbonden en vraagt met een druk op de knop informatie op. Bedrijven moeten inspelen op het digitale landschap door superieure producten en een verbeterde klantenservice. Kwaliteitsborging en testing helpen bedrijven om zich via een kortere doorlooptijd, betere beveiliging, betere prestatie en een hogere klanttevredenheid aan te passen aan de digitale revolutie.

Digitale transformatie vormt tegenwoordig de kern van uw bedrijf

Deze achtste editie van het World Quality Report toont de invloed van trends zoals het Internet der Dingen, waarbij organisaties via digitale technologieën in steeds rapper tempo op zoek zijn naar ontwrichting wat betreft kwaliteitsborging en testing. Deze functies zijn in toenemende mate nodig om te kunnen transformeren in een bedrijfsfacilitator en om de klantwaarde van programma's voor digitale transformatie veilig te stellen.

Het onderzoek van dit jaar werd uitgevoerd onder 1600 CIO's en leidinggevenden op het gebied van IT uit 32 landen verspreid over de hele wereld Er is ten opzichte van vorig jaar een verschuiving van de hoofddoelstellingen te zien op het gebied van kwaliteitsborging en testing. Het is een verandering die duidt op het verlangen om dicht bij de wezenlijke doelstelling van testing te blijven: ernstige defecten voor de productiefase onderscheppen. Ze zijn echter altijd gerelateerd aan de hogere doelstellingen van klantwaarde en bedrijfsresultaten.

 

Actuele trends in kwaliteitsborging en testing

  1. Digitale transformatie blijft de IT-strategie verder ontwikkelen en is merkbaar op het gebied van kwaliteitsborging en testing.
  2. Agile en DevOps worden op grotere schaal doorgevoerd en bij kwaliteitsborging is een vergelijkbaar patroon te zien.
  3. De opkomst van de functie Internet der Dingen is een ontwrichtende factor die de impact van uitval kan vergroten.
  4. De uitdagingen op het gebied van het beheersen en terugdringen van de kosten voor het beheer van testomgevingmanagement nemen toe.
  5. Hoewel de kosten dit jaar beperkt konden worden, spreekt de voortdurende behoefte om op elk niveau van kwaliteitsborging en testing een efficiëntieslag te maken voor zich.

 

World Quality Report: hoofdaanbevelingen in volgorde van belang

  • Investeer in intelligente zelflerende platforms voor kwaliteitsborging en testing voor alle onderdelen van het applicatielandschap.
  • Neem een benadering aan voor DevOps, agile en traditionele methoden en maak hierbij gebruik van ondersteunende teams die helpen de overgebleven kwaliteit daadwerkelijk te verplaatsen.
  • Investeer in as-a-service-oplossingen voor testomgevingmanagement, testgegevensbeheer en testuitvoer.
  • Ontwikkel teststrategieën die speciaal op het Internet der Dingen zijn gericht
  • Beheer de kwaliteit via eenvoudige balanced scorecards per bedrijfsonderdeel en per applicatie of proces.

 

Experts