World Retail Banking Report 2017

Het World Retail Banking Report 2017 World Retail Banking Report, dat Capgemini samen met Efma heeft opgesteld, gaat in op hoe API’s de bedrijfsresultaten en technologische prestaties bevorderen die een productieve samenwerking tussen diverse belanghebbenden faciliteren. Nu het potentieel van API’s om inkomsten te genereren kwantificeerbaarder wordt, is er voor banken een uitdrukkelijke roep om ermee te gaan werken. Ons rapport evalueert hoe de rollen die banken binnen dit ecosysteem vervullen in de toekomst zullen veranderen en hoe banken nu van API’s gebruik kunnen maken om strategische routekaarten op te stellen.

Belangrijkste bevindingen

Het World Retail Banking Report 2017 van Capgemini en Efma laat zien dat de bankensector, aangedreven door de innovatie van fintechbedrijven, zich via het gebruik van API’s ontwikkelt tot een opensourcemodel. Banken moeten gebruikmaken van deze evolutie in Open Banking en het voortouw nemen om klantrelaties te behouden en op te bouwen en om te voorkomen dat tussenpersonen worden gepasseerd.Het rapport is gebaseerd op inzichten en input van meer dan 125 leidinggevenden uit de sector van over de hele wereld. Bekijk onze interactieve website om het volledige verhaal te lezen.


Key report findings:

  • Nu fintechbedrijven klanten een wauw-factor geven en de sector op zijn kop zetten, wordt het voor traditionele banken dringend tijd om best practices te integreren en via samenwerking een flexibele en innovatieve manier van denken te stimuleren.
    • API’s faciliteren de samenwerking tussen banken en fintechbedrijven door de informatiestroom tussen alle betrokkenen in het nieuwe ecosysteem te verbeteren. Dit leidt tot nieuwe bedrijfsmodellen en een klantgericht aanbod.
    •  API’s stellen banken in staat om moderne financiële dienstverlening via verschillende kanalen te bieden, maar tegelijkertijd moeten banken door Open Banking hun bedrijfsmodellen herzien met betrekking tot hun plaats in het ecosysteem. Daarnaast moeten ze nadenken over hoe ze de bedreiging van het buitenspel zetten van tussenpersonen door derden kunnen afwenden.

The World Retail Banking Report 2017 Interactive Website

Bekijk de laatste inzichten over de bankwereld via onze interactieve website www.worldretailbankingreport.com,Op deze website kunt u gegevens raadplegen van het rapport om inzicht te verkrijgen in en meer te weten te komen over belangwekkende onderwerpen uit het rapport zoals APi’s die de kloof dichten tussen banken en fintechbedrijven en de manier waarop Open Banking zich in rap tempo ontwikkelt.

Infographics

Bekijk via onze infographic de belangrijkste bevindingen uit het World Retail Banking Report 2017. Klik hieronder voor weergave van de volledige afbeelding.

Neem contact met ons op

Neem contact op met een van onze experts om te ontdekken hoe u uw positieve klantervaringen kunt verbeteren, uw winstgevendheid kunt vergroten en concurrerend kunt blijven of stuur een mail naar: banking@capgemini.com.

Gerelateerd