World Wealth Report 2015 van Capgemini en RBC Wealth Management


De toonaangevende benchmark van de branche voor informatie over de vermogensmarkt

''

Capgemini en onze partner RBC Wealth Management presenteren het 19e jaarlijkse World Wealth Report 2015, waarin wereldwijde trends worden geanalyseerd die van belang zijn voor vermogende particulieren, oftewel high net worth individuals (HNWI’s). Lees ons persbericht voor belangrijke informatie over het rapport van 2015. Download uw exemplaar via onze interactieve website: www.worldwealthreport.com.

Bezoek de interactieve website van het World Wealth Report 2015

Ontdek de laatste trends en inzichten op het gebied van vermogensbeheer op www.worldwealthreport.com, onze interactieve website voor het World Wealth Report. Hier kunt u dynamische grafieken raadplegen waarmee u de HNWI-gegevens op drie niveaus kunt verkennen: marktanalyse van de HNWI-populatie en hun vermogen, toewijzing van activa en toewijzing per regio van HNWI's en tot slot de gedragingen van HNWI's in zes regio's.

Belangrijkste bevindingen van het rapport van dit jaar:

  • Noord-Amerika en Azië-Pacific zorgden voor een verdere groei van de HNWI-markt in 2014, waarbij Azië-Pacific zijn toppositie wat betreft de HNWI-populatie heroverde en ook afstevent op de koppositie wat betreft HNWI-vermogen het komende jaar.
  • De sterke groei in deze regio's was niet voldoende om de groei wereldwijd hoger te laten uitkomen dan gemiddeld 7%, wat het op een na slechtste groeicijfer is van de afgelopen vijf jaar.
  • HNWI's hebben in hun portefeuille het aantal aandelen uitgebreid ten opzichte van cash, waardoor hun portefeuille voor het merendeel uit aandelen bestaat. Verder werd er een grote vraag naar krediet opgetekend.
  • Er ligt een grote kans voor vermogensbeheerders om een solide aanbod op het gebied van MVO om te voldoen aan de behoeften van HNWI's en de vraag naar meer betrokkenheid van vermogensbeheerders.
  • De rol en waardepropositie van de vermogensbeheerder zijn sterk aan het veranderen, waardoor vermogensbeheerders hun modellen voor dienstverlening en competenties anders moeten gaan bekijken. De onvervulde behoeften van jonge HNWI's en uitdagingen in de markt zoals nieuwe spelers, regelgeving en oplopende kosten zijn van invloed op de rol van de vermogensbeheerder. Het vereist dat kantoren doelgericht actie moeten ondernemen.

Infographics

Bekijk de bevindingen van het World Wealth Report 2015 nader met onze twee infographics. De algemene infographic omvat een regionaal overzicht van de HNWI-populatie en hun vermogen, de toewijzing van de activa en de voorkeuren. De tweede infographic gaat dieper in op de veranderende rol van de vermogensbeheerder.


Voor het volledige verhaal over mondiale vermogenstrends

®/™ Handelsmerken van Royal Bank of Canada. Gebruikt onder licentie.
Bron: Global HNW Insights Survey 2015

Gerelateerd
Capgemini World Wealth Report Experts