Toepassing van inzichten uit analyses in de totale besluitvorming van retailers en producenten van consumentenartikelen

“Door de dramatische veranderingen op de consumentenmarkten zien retailers producenten van consumentenartikelen zich gedwongen te veranderen in responsieve, inzichtgestuurde ondernemingen. Als we deze fundamenteel andere benadering nu niet oppakken zal het voor ons moeilijk worden om waardecreatie en groei op de lange termijn te realiseren”- Kees Jacobs, CPR Lead, Insights & Data.

Marktveranderingen vragen om fundamentele reactie

Consumenten zijn mondiger dan ooit en dit maakt het nog belangrijker om een goede balans te vinden tussen klantprofilering en privacy. Dit geldt voor de meeste bedrijven, maar retailers en producenten van consumentenartikelen worden met extra uitdagingen geconfronteerd:

  • Samenwerken in het nieuwe waardenetwerk, dat is georganiseerd rond consumenten en hun gemeenschappen, en data en kennis delen met consumenten en zakenpartners.
  • Werken met klantgerichte supply chains waarin datagestuurde product- en klanttrajecten zijn gesynchroniseerd.
  • Creëren van een naadloos aankooptraject door zorg te dragen voor een relevant gepersonaliseerd aanbod in alle kanalen.
  • Nieuwe inhoud geven aan de rol van de winkel, waarbij wordt geanticipeerd en ingespeeld op gedrag in de winkel.

Traditionele business intelligence of verzameling van big data alleen is niet genoeg

Velen zijn zich ervan bewust dat inzichten en data centraal staan in de digitale transformatie die retailers en producenten van consumentenartikelen kan helpen bovengenoemde uitdagingen aan te gaan en optimale groei en kostenreductie te realiseren. Een inzichtgestuurde transformatie van deze bedrijven wordt echter verhinderd door een inflexibel IT-landschap, gefragmenteerd opgeslagen data en gebrek aan vaardigheden, expertise en de juiste bedrijfscultuur.

Onze waardepropositie voor inzichtgestuurde bedrijven in deze sector is gebaseerd op een beproefde trajectaanpak waarin bedrijfsvoering, data, analytische tools en technologieplatforms zijn samengebracht. Zo kunnen bedrijven in deze sector met behulp van slimme en bruikbare inzichten hun concurrentiepositie en winstgevendheid verbeteren.

Onze propositie laat zien dat er vanaf dag één bedrijfswaarde wordt gecreëerd en biedt een groeitraject in kleine iteratieve stappen. Zo kunnen executives op het gebied van bedrijfsvoering, IT en data een geïndustrialiseerde en schaalbare aanpak ontwikkelen.

Onze propositie is zeker geen oplossing met een beperkte focus: wij faciliteren een snelle en passende besluitvorming en een flexibele, op feiten gebaseerde, bedrijfsvoering. Met als enig doel meetbare verandering en verbetering van uw bedrijfsvoering.

De partner die u helpt een voorsprong te nemen in een snel veranderende sector

Retailers en producenten van consumentenartikelen worden dagelijks met nieuwe uitdagingen geconfronteerd. Het realiseren van duurzame prestatieverbetering vereist innovatieve strategieën, visie en doorzettingsvermogen – en een innovatieve partner. Capgemini heeft het volgende te bieden voor uw inzichtgestuurde bedrijfstransformatie:

  • Sectorfocus: Als wereldwijd leider in strategie en transformatie verzorgen wij sectorspecifieke diensten en begeleiding voor honderden retailers en producenten van consumentenartikelen over de hele wereld. Daartoe behoren 27 van de 30 grootste producenten van consumentenproducten ter wereld en 27 van de meest toonaangevende retailers.
  • Onze aanpak Business Value NOW!: Wij combineren uitgebreide expertise in de consumentenproducten- en retailsector met technologische knowhow, zodat wij vanaf dag één aantoonbare bedrijfswaarde kunnen creëren.
  • Wij gebruiken beproefde methoden: U kunt profiteren van onze ruime ervaring en de mondiale best practices die wij hebben ontwikkeld.
  • Wij hanteren een geïntegreerde aanpak: U bent bij ons u in veilige handen wat betreft het totaalplaatje van technologie, verwerking en – allerbelangrijkst – mensen.
  • Dienstverlening, niet technologie, staat bij ons centraal: Dit betekent voor u een snellere uitrol en capaciteitsopbouw.
  • Ons streven: Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor het als één team genereren van resultaten heel serieus.

Wilt u meer weten?

Neem dan contact op met een van onze onderstaande experts en ontdek hoe onze aanpak Business Value NOW! u kan helpen concurrentievoordeel te behalen met behulp van effectieve klantanalyse.

Bij Capgemini helpen onze 12.500 adviseurs toonaangevende retailers en producenten van consumentenartikelen met strategische adviezen. Zij bieden oplossingen voor sectorspecifieke problemen die het gevolg zijn van de hedendaagse snel veranderende technologie en samenleving. Ontdek meer over onze toonaangevende oplossingen zoals Seamless Customer Engagement, Smart Digital Store, Consumer-driven Supply Chain en onze baanbrekende initiatieven met het Consumer Goods Forum.

Related Solutions