Traineeship Junior Java Developer

Jouw rol

Als Junior Java Developer volg je eerst een maand lang een Masterclass waarin je JAVA Certified Associate wordt, een internationaal erkende certificering. Daarna bouw je in de praktijk bij opdrachtgevers van Capgemini, specifiek bij Banken en Verzekeraars, je ervaring uit door te werken in complexe en innovatieve projecten. Je doorloopt in het eerste half jaar een vast programma van verschillende opleidingen om je verder te professionaliseren en certificeren als internationaal erkend IT Professional in bijvoorbeeld Front-End, MENDIX, PEGA of TIBCO.
 
Voor opdrachtgevers binnen de financiële sector ben je als Junior Java Developer betrokken bij complexe, vooruitstrevende IT projecten waarin we gebruik maken van de laatste software development technologieën. Je wilt het beste resultaat voor klanten behalen en je wilt jezelf inhoudelijk en persoonlijk verder ontwikkelen binnen dit boeiende vakgebied.  Hierbij zal het ontwikkelen van websites en klantportalen de kern van je werk zijn.
Ook ben je als Junior Java Developer bezig met het verbeteren van je soft skills, onder andere op het vlak van samenwerken met de klant en binnen het team (bijv. in Scrum teams), en het uitbreiden van je netwerk van consultants zoals jij en mensen met andere expertises.

 

Plaats in de organisatie

Capgemini is een van de grootste ICT Consultancy bedrijven in Nederland en is marktleider op het gebied van Consulting, Technology en Outsourcing. Wanneer je start bij Capgemini kom je te werken voor de global business unit Financial Services Continental Europe. Deze business unit is wereldwijd een gerespecteerd partner in de markt van de financiële dienstverlening (bank-, pensioen-, en verzekeringswezen). Deze markt is zeer dynamisch.

Binnen de business unit Financial Services word je ingedeeld bij de practice Digital Transformation. De practice Digital Transformation houdt zich bezig met de transformatie van een organisatie naar digitaal. Hierbij gaat het om alle digitale kanalen waar klanten en medewerkers mee in aanraking komen zoals websites, mobile applicaties en interne applicaties.

 

Wat kun je bij ons verwachten

Bij Capgemini is het delen van kennis belangrijk. We organiseren regelmatig evenementen waar je kennismaakt met de nieuwste technieken en waar je de belangrijkste ontwikkelingen deelt met collega’s.

Capgemini biedt je bovendien de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen aan de Capgemini Academy en University, waar je de certificering kunt halen die geldt binnen jouw vakgebied. We investeren hiermee in jouw toekomst.

Daarnaast bieden we een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket met onder andere:

 • Direct een vast contract
 • Eindejaarsuitkering
 • Premievrij pensioen
 • 26 vakantiedagen (je kunt er nog meer bij kopen)
 • Simkaart en laptop van de zaak en alle bijbehorende faciliteiten om flexibel en op elke locatie te kunnen werken.
 • Maandelijkse mobiliteitsvergoeding die je kan gebruiken voor een lease auto of bruto uit kan laten keren

 

Wie we zoeken

Wij zoeken een gedreven en ondernemende Young Professionals die zich continue wil blijven ontwikkelen en 0 tot 2 jaar werkervaring heeft. Daarnaast heb je;

 • een afgeronde bèta opleiding op HBO- of WO-niveau;
 • enige (aantoonbare) affiniteit met ICT;
 • affiniteit met de Financiële sector;
 • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal vanwege het internationale karakter van onze klanten;
 • bereidheid om te reizen.

 

Interesse?

Ben jij de Java Developer die wij zoeken? Solliciteer dan door je cv en motivatie te uploaden. Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Angèl Wijnhard van de afdeling Corporate Recruitment via angel.wijnhard@capgemini.com / 06-11046746.