Transformatie van architectuur via BIAN

Banken ondergaan een ingrijpende verandering wat betreft hun IT-architecturen voor meer wendbaarheid en een beter onderscheidend vermogen ten opzichte van de concurrentie

Doordat klanten in toenemende mate vragen om een gemakkelijke toegang tot producten en diensten van banken, moeten de architecturen van banken de basis vormen voor zakelijke toepassingen in meerdere functionele gebieden. Om een klantgericht bankplatform te ontwikkelen, moeten banken hun huidige architectuur vereenvoudigen, voor consistentie van gegevens zorgen en de integriteit van de verschillende processen garanderen.

Werken met een vereenvoudigde architectuur in de toekomst

Om een vereenvoudigde IT-architectuur te bouwen, hebben banken behoefte aan een standaard service-oriëntatie die kan worden aangeleverd door instellingen zoals de BIAN (Banking Industry Architecture Network). Afhankelijk van de strategie en de doelarchitectuur van het kernsysteem van de bank kunnen er vier verschillende benaderingen voor de transformatie van de architectuur worden gekozen: 1) een op service-oriëntatie gebaseerde architectuur, 2) progressieve transformatie, 3) cloudgebaseerd kernsysteem voor banken of 4) compleet bancair ecosysteem. Capgemini heeft nauw samengewerkt met een van ’s werelds grootste financiële instellingen om het transformatietraject van de architectuur te begeleiden. We bieden een omvangrijk pakket aan transformatieservices voor architecturen van A tot Z, dat strategiebepaling, omvang en visie van de activiteiten, opvolging van realisatie van de businesscase en voordelen, ontwerp van het operationele doelmodel, pakketimplementatie, integratie, gegevensmigratie, tests en uitrol op meerdere locaties omvat.

Versnel het doelsysteemontwerp met tot wel 20%

Onze benadering van transformatieprogramma's maakt gebruik van een beproefd vooraf vastgesteld proces voor het afstemmen van uw strategie binnen uw organisatie. Via de inzet van het wereldwijde gamma van Capgemini aan zelfontwikkelde accelerators, methodes en bedrijfsreferentiemodellen kunnen we banken helpen om het doelsysteemontwerp met tot wel 20% te versnellen. We implementeren een beproefde SEMBA-benadering (Structured Expert Method for Business Analysis) voor het verzamelen van de projectvereisten en we beschikken over meer dan 17.000 testcases voor retailbankieren en zakelijk bankieren.

Neem contact op

Zet de transformatie vandaag nog in gang! Neem contact op met een expert op het gebied van architectuur bij banken via banking@capgemini.com.