IT-partners voor het nutsbedrijf

Duurzaamheid, concurrentie, naleving, uitmuntende bedrijfsvoering en kostenefficiëntie zijn belangrijke businessdrivers voor het nutsbedrijf. Capgemini werkt nauw samen met toonaangevende IT-bedrijven om te anticiperen op marktontwikkelingen zoals slimme energietechnologie, business process management, cloud computing, digitale CRM en IT-rationalisatie.

Inspelen op een veranderende markt

Om de ontwikkelingen een stap vóór te blijven, moeten nutsbedrijven anticiperen op veranderende marktomstandigheden en profiteren van nieuwe mogelijkheden op IT-gebied. Near-realtime verwerking, de verwerking van grote gegevensvolumes en communicatie met klanten en leveranciers via digitale kanalen worden steeds belangrijker voor energieproducenten, netwerkbeheerders, distributeurs en retailers.
 
Capgemini helpt nutsbedrijven om deze ontwikkelingen bij te houden en hier flexibel, betrouwbaar en innovatief op in te spelen door efficiënter gebruik te maken van hun meest waardevolle bezit: informatie. We hebben met een groot aantal nutsbedrijven samengewerkt om oplossingen te implementeren voor uiteenlopende aspecten, zoals distributie en de efficiëntie van bedrijfsprocessen. We hebben een breed assortiment IT-oplossingen ontwikkeld om in uw behoeften te voorzien.

Partnership met SAP

Capgemini is sinds 1993 Global Implementation Partner van SAP, een van 's werelds grootste leveranciers van softwarepakketten voor het nutsbedrijf. Onze SAP-specialisten hebben gewerkt aan meer dan 100 projecten in 19 landen. Zo hebben we onze best practice-sjablonen toegepast om Nederlandse waterbedrijven te helpen een hoogwaardige levering te garanderen tegen lagere kosten. In Noord-Amerika hebben onze teams projecten uitgevoerd voor de integratie van managementsystemen voor metergegevens met een back-end in SAP.
 
Met accelerators en sjablonen op basis van SAP-methoden passen we een robuuste combinatie van best practices toe om uw doorlooptijd te verkorten en de kosten van veranderingen te verlagen. Als SAP Partner heeft Capgemini ruime ervaring met IBU Utilities. We hebben samengewerkt aan de ontwikkeling van IDEX-systemen (Intercompany Data Exchange) en SAP CRM-oplossingen. Onze portefeuille omvat bovendien:
  • SAP best practice-sjablonen voor het energie- en waterbedrijf
  • Referentiearchitecturen voor energieproducenten, netwerkbeheerders en retailers
  • Uniformiteit en synchronisatie voor metergegevens, inclusief integratie met Itron en Landis&Gyr
  • Mobiele platforms van Sybase
  • Reliability Centered Maintenance Optimization (RCMO), een met SAP geïntegreerd raamwerk voor de ontwikkeling van effectieve onderhoudsstrategieën
  • Smart Analytics
  • Integratie met sociale media
Worldwide

Partnership met Oracle

Sinds 1995 werkt Capgemini samen met Oracle om ondernemingen te helpen het maximale profijt uit geavanceerde technologieën te halen. Als erkenning voor de opgebouwde Oracle-expertise werd Capgemini in juni 2011 uitgeroepen tot Diamond Level Partner. Dit is de hoogst mogelijke onderscheiding binnen het Oracle PartnerNetwork Specialized-programma. Met een team van 9000 specialisten over de hele wereld hebben we met succes duizenden projecten opgeleverd in alle sectoren, waaronder het nutsbedrijf.
De experts van ons Oracle Utilities Service Center hebben meer dan 9 jaar ervaring met Lodestar en CC&B. We koppelen kennis van het nutsbedrijf aan functionele, technische en operationele knowhow van Oracle-technologieën en -oplossingen die specifiek zijn toegesneden op het nutsbedrijf.
Onze portefeuille met Oracle-oplossingen omvat:
  • Enterprisearchitectuur voor nutsbedrijven in gereguleerde en gedereguleerde markten
  • CALORIE: een sjabloon voor Smart Energy-oplossingen op basis van het Oracle-platform voor het nutsbedrijf
  • Op SOA gebaseerde integratie van head-ends en data management-systemen voor slimme meters met applicaties voor klantenservice en facturering

Smart Energy Services

Als lid van de Smart Energy Alliance™ werken we samen met Cisco Systems, GE Energy, Hewlett-Packard, Intel en Oracle om nutsbedrijven te helpen bij het transformeren van hun transmissie- en distributieprocessen. Daarnaast beschikken we over partnerships met Itron, Landis+Gyr, Streamserve en Teradata om extra waarde voor onze klanten te creëren.

Een wereldwijd netwerk van experts

Wanneer u samenwerkt met Capgemini, profiteert u onze beproefde expertise op het gebied van het nutsbedrijf. Ons Global Center of Excellence in Nederland werkt nauw samen met lokale centers of expertise in Canada, de Verenigde Staten, Duitsland, Zweden, Spanje, Frankrijk, Groot-Brittannië en India. Hierbij maken we gebruik van een netwerk van meer dan 1250 specialisten met in de praktijk bewezen expertise in IT-oplossingen voor nutsbedrijven.
 
Het Center of Excellence maakt gebruik van specifieke competenties uit verschillende bronnen, waaronder het Montreal Delivery Center in Canada, het Nederlandse Training & Advanced Delivery Center in Utrecht en de offshore-expertise van ons CALORIE Center in Mumbai (India). Deze Rightshore®-benadering van wereldwijde sourcing en delivery helpt onze klanten hun resources effectiever in te zetten.
 

Innovation Hub

Om de ontwikkelingen in het nutsbedrijf bij te houden, hebben we onder de naam CALORIE een oplossingencentrum en innovatiehub opgericht. CALORIE levert een reeks tools waarmee ondernemingen hun IT- en procestransformatie kunnen versnellen tegen minimale kosten en met lagere risico's.
Gerelateerd