All Channel Experience (ACE) voor verzekeraars

Verbeter de klantervaring met wel 40 procent door cloudgebaseerde transformatie van verzekeringsprocessen zodat voortaan elk kanaal het beste kanaal is voor de ervaringen van de klant

 

 

Wees concurrerend

Beheer uw prijzen in alle kanalen, geef uw klanten en tussenpersonen waar voor hun geld en verhoog uw verkoopcijfers.


Blijf geïnteresseerd

Onderhoud een persoonlijk en relevant contact met individuele klanten en markten in alle communicatie- en distributiekanalen zodat u hen goed kent en conversies beter verlopen.


Houd contact

Zorg in alle distributiekanalen en op alle contactpunten voor een rijk assortiment hoogkwalitatieve, inspirerende digitale content om de betrokkenheid van de klant bij de verzekeraar en zijn tussenpersonen zo efficiënt en effectief mogelijk te vergroten.


Transformeer effectief

Zorg ervoor dat u uw klanten begrijpt zodat u hun visie, propositie, routekaart en business case zo kunt inrichten dat deze aan al hun wensen voldoen.


Blijf meten

Monitor en optimaliseer de prestaties van uw bedrijf in alle kanalen om uw efficiëntie te verbeteren en uw winstgevendheid en marges te optimaliseren.


Houd totaaloverzicht

Opereer vanuit één dataoverzicht voor de strategische, tactische en operationele besluitvorming om uw accuratesse te verbeteren, gegevensduplicatie te voorkomen en uw inzicht te vergroten.

Adviesdiensten

Met ons Insurance Digital Maturity Assessment Framework kan een objectieve analyse van zeven kerngebieden worden uitgevoerd. We ontwikkelen een business case en een routekaart voor uw transformatie, definiëren de doelstelling en motivatie van de verandering en geven een overzicht van de financiële en niet-financiële voordelen. Ook evalueren we uw bedrijfsmodel en geven we suggesties voor veranderingen ter verbetering van uw digitale volwassenheid.


Applicatiediensten

Capgemini helpt verzekeraars met de evaluatie en implementatie van het juiste technologieplatform dat aan al haar huidige en toekomstige eisen voldoet. We verzorgen bedrijfsbrede integratiediensten voor een vlekkeloze communicatie tussen alle claim-, polis- en factuursystemen, gebruikmakend van een flexibele technologie die een kortere doorlooptijd mogelijk maakt. Onze andere diensten bestaan uit onder meer architectuuranalyse, ontwikkeling van oplossingen op maat, implementatie van software van derden en cloud orchestration. Daarnaast dragen we zorg voor beheer van verzekeringsapplicaties om processen te optimaliseren en de totale eigendomskosten te verlagen.


Kanaaldiensten

Voor ieder kanaal van de verzekeraar implementeren we specifieke diensten gebaseerd op contactcentrumtransformatie, een virtuele desktop voor tussenpersonen, mobiele strategie, ontwikkeling van mobiele applicaties en een online portal, telematica en documentenbeheer.

Daarnaast verzorgen we voor u de strategie en uitvoering van uw socialemediastrategie om social listening mogelijk te maken.

Cross-channelintegratie van applicaties en processen geeft verzekeraars een naadloos geïntegreerde fysieke, virtuele en mobiele aanwezigheid om een consistente klantervaring in alle kanalen te garanderen. Het All Channel Experience Framework maakt tussenpersonen productiever dankzij een beter inzicht in klantgedrag, realtime kennis van producten, efficiëntere interactie en hogere conversieratio’s. Er zijn geavanceerde diensten voor de installatie van de Agency Portal app en de integratie met de Agency Management functionaliteit voor verzekeraars.


CRM en analyses

CRM en analyses voor schade- en levensverzekeringen geven verzekeraars snel en eenvoudig toegang tot klantgegevens en stellen hen in staat betere beslissingen te nemen. Verzekeraars kunnen ook gebruikmaken van de mogelijkheden voor het monitoren en analyseren van klantgedrag in het licht van marketing, prijsstelling, fraude next best action en kunnen hun voordeel doen met de uitkomsten van deze analyses. We hebben ervaring in het ontwikkelen van dashboards die een totaaloverzicht geven van klantgedrag en inzichten uit analyses van bedrijfsvoering en besluitvorming.

Klantervaringen genereren bedrijfsbrede voordelen

Capgemini zorgt voor een consistente en naadloze klantervaring in meerdere kanalen voor verschillende apparaten, zodat de relatie met verzekeringsklanten rijker en proactiever wordt. We ondersteunen effectieve en gestroomlijnde offertes, verlengingen en kruisverkopen zodat verzekeraars nieuwe aanbiedingen kunnen creëren en hun merkreputatie kunnen optimaliseren.


Exclusieve tools en werkmethoden

Ons All Channel Experience Framework voor verzekeraars bestaat uit innovatieve best practices, inclusief een transformatie- en strategieroutekaart, Rapid Design Visualization (RDV) en herbruikbare technologische middelen. Het ACE Insurance Maturity Model verschaft een externe objectieve analyse van de mate waarin een verzekeraar in staat is aan de verwachtingen van zijn klanten te voldoen. We analyseren de volwassenheid van de bedrijfsvoering van de verzekeraar in alle kanalen op zeven kerngebieden en formuleren samen met belangrijke stakeholders een visie en routekaart waarin het einddoel en de manier waarop dit kan worden gerealiseerd duidelijk zijn omschreven. In de business case wordt een motivering voor de verandering gegeven, plus een overzicht van de financiële en niet-financiële voordelen.


Grote domeinkennis en ervaring in de verzekeringssector

Capgemini heeft meer dan 400 verzekeraars als klant, waaronder 12 van 's werelds grootste 15 verzekeringsmaatschappijen. Wereldwijd beschikken we over meer dan 5.000 verzekeringsspecialisten, een infrastructuur van wereldklasse die onder meer bestaat uit een Channel Center of Excellence en testlabs voor een “start up touch and feel” ervaring, en strategische allianties met toonaangevende leveranciers zoals Salesforce.com, Kony, Pegasystems, Thunderhead en Guidewire.

Neem contact met ons op

Als u wilt weten hoe ook u van de voordelen van onze mobiliteitsaanbiedingen voor verzekeraars kunt profiteren, stuur dan een e-mail naar insurance@capgemini.com.

The Insurance All Channel Experience - In de praktijk

Contact Us

To understand how you can realize the benefits with our insurance mobility offers, please e-mail us at insurance@capgemini.com.

Capgemini Experts

Follow our Insurance experts: Nigel Walsh and Alan Walker.

Gerelateerd