All Channel Experience (ACE) voor verzekeraars

Verbeter de klantervaring met wel 40 procent door cloudgebaseerde transformatie van verzekeringsprocessen zodat voortaan elk kanaal het beste kanaal is voor de ervaringen van de klant


With our world class insurance domain expertise and proven Guidewire experience, Capgemini is delighted to help Zurich improve operational efficiency and client outcomes by successfully delivering the first phase of a complex end-to-end claims transformation program.

Nigel Walsh, VP and Head of Insurance, UK & Ireland

Wees concurrerend

Beheer uw prijzen in alle kanalen, geef uw klanten en tussenpersonen waar voor hun geld en verhoog uw verkoopcijfers.


Blijf geïnteresseerd

Onderhoud een persoonlijk en relevant contact met individuele klanten en markten in alle communicatie- en distributiekanalen zodat u hen goed kent en conversies beter verlopen.


Houd contact

Zorg in alle distributiekanalen en op alle contactpunten voor een rijk assortiment hoogkwalitatieve, inspirerende digitale content om de betrokkenheid van de klant bij de verzekeraar en zijn tussenpersonen zo efficiënt en effectief mogelijk te vergroten.


Transformeer effectief

Zorg ervoor dat u uw klanten begrijpt zodat u hun visie, propositie, routekaart en businesscase zo kunt inrichten dat deze aan al hun wensen voldoen.


Blijf meten

Monitor en optimaliseer de prestaties van uw bedrijf in alle kanalen om uw efficiëntie te verbeteren en uw winstgevendheid en marges te optimaliseren.


Houd totaaloverzicht

Opereer vanuit één dataoverzicht voor de strategische, tactische en operationele besluitvorming om uw accuratesse te verbeteren, gegevensduplicatie te voorkomen en uw inzicht te vergroten.

Adviesdiensten

Met ons Insurance Digital Maturity Assessment Framework kan een objectieve analyse van zeven kerngebieden worden uitgevoerd. We ontwikkelen een businesscase en een routekaart voor uw transformatie, definiëren de doelstelling en motivatie van de verandering en geven een overzicht van de financiële en niet-financiële voordelen. Ook evalueren we uw bedrijfsmodel en geven we suggesties voor veranderingen ter verbetering van uw digitale volwassenheid.


Applicatiediensten

Capgemini helpt verzekeraars met de evaluatie en implementatie van het juiste technologieplatform dat aan al hun huidige en toekomstige eisen voldoet. We verzorgen bedrijfsbrede integratiediensten voor een vlekkeloze communicatie tussen alle claim-, polis- en factuursystemen, gebruikmakend van een flexibele technologie die een kortere doorlooptijd mogelijk maakt.

Onze andere diensten bestaan uit onder meer architectuuranalyse, ontwikkeling van oplossingen op maat, implementatie van software van derden en cloud orchestration. Daarnaast dragen we zorg voor beheer van verzekeringsapplicaties om processen te optimaliseren en de totale eigendomskosten te verlagen.


Kanaaldiensten

Voor ieder kanaal van de verzekeraar implementeren we specifieke diensten gebaseerd op contactcentrumtransformatie, een virtuele desktop voor tussenpersonen, mobiele strategie, ontwikkeling van mobiele applicaties en een online portal, telematica en documentenbeheer.

Daarnaast verzorgen wij voor u de strategie en uitvoering van uw socialemediastrategie om social listening mogelijk te maken. ACE kan bijvoorbeeld worden geïntegreerd met LeadSift, een partnerapplicatie van Salesforce die mogelijkheden op het gebied van natuurlijke spraak en context toevoegt aan het conventionele zoeken op trefwoord. Dit stelt verzekeraars in staat om Twitter-berichten te analyseren met het oog op mogelijke klanten en service aan klanten, met andere woorden om klanten zowel wat betreft verkopen als dienstverlening proactief te benaderen.

Cross-channelintegratie van applicaties en processen geeft verzekeraars een naadloos geïntegreerde fysieke, virtuele en mobiele aanwezigheid om een consistente klantervaring in alle kanalen te garanderen. De ACE Customer Self Service applicatie kan bijvoorbeeld worden geïntegreerd met een beeldgebaseerd autoplatform van Caruma Technologies, dat verzekeraars en klanten functionaliteit biedt op basis van krachtige telematica en videobeelden. Klanten van verzekeraars die ACE implementeren, hebben toegang tot Driving Behavior Profiles en Youth Driver Controls. Zij hebben de mogelijkheid om de video/data van Caruma met betrekking tot een ongeval te delen met de verzekeraar als onderdeel van de eerste schadeaangifte – en dit alles vanuit de ACE Customer Self Service applicatie.

Het All Channel Experience (ACE) Framework maakt tussenpersonen productiever dankzij een beter inzicht in klantgedrag, realtime kennis van producten, efficiëntere interactie en hogere conversieratio’s. Er zijn geavanceerde diensten voor de installatie van de Agency Portal app en de integratie met de Agency Management functionaliteit voor verzekeraars.


CRM en analyses

CRM en analyses voor schade- en levensverzekeringen geven verzekeraars snel en eenvoudig toegang tot klantgegevens en stellen hen in staat betere beslissingen te nemen. Verzekeraars kunnen ook gebruikmaken van de mogelijkheden voor het monitoren en analyseren van klantgedrag in het licht van marketing, prijsstelling, next best action en fraude.

We hebben ervaring in het ontwikkelen van dashboards die een totaaloverzicht geven van klantgedrag en inzichten uit analyses van bedrijfsvoering en besluitvorming.

Customer experience drives enterprise-wide benefits

Capgemini provides consistent and seamless customer experience across multiple channels and devices, which enables richer, more proactive relationships with insurance customers. We support effective and streamlined quotation, renewal, and cross-sell processes to help insurers create new offers and build the brand.


Exclusive set of tools and practices

Our Insurance All Channel Experience Framework contains innovative best practices, including a transformation and strategy roadmap, rapid design visualization, and reusable technology assets. The ACE Insurance Maturity Model provides an external, objective assessment of an insurer’s current capability to deliver on customer expectations.

We assess an insurer’s current level of maturity across seven key areas across channels and work with key stakeholders to build a vision and roadmap which clearly defines the end goal and how an insurer can get there. The business case sets out the rationale for change, along with financial and non-financial benefits.


Deep domain knowledge and insurance expertise

Capgemini has over 400 insurance clients across the globe including 12 of the 15 world’s largest insurers. Our global insurance capabilities include over 5,000 dedicated insurance professionals, a world-class infrastructure that includes a Channel Center of Excellence and test labs to provide “start up touch and feel” experience, and strategic alliances with leading vendors Salesforce.com, Kony, Pegasystems, Thunderhead and Guidewire.

The Insurance All Channel Experience - In de praktijk

Neem contact met ons op

Als u wilt weten hoe ook u van de voordelen van onze mobiliteitsaanbiedingen voor verzekeraars kunt profiteren, stuur dan een e-mail naar insurance@capgemini.com.

Gerelateerd

Experts