Claims Transformation

De waarde van een verzekeraar voor een klant komt pas tot uitdrukking bij een claim. Inefficiënties in de huidige claimafhandeling leiden tot hoge kosten en negatieve klantervaringen. Een effectieve schadeafhandeling kan een essentiële bijdrage leveren aan een onderscheidende positieve klantervaring, die de klantentrouw versterkt en nieuwe klanten aantrekt, en zo leidt tot vergroting van het marktaandeel en hogere winstgevendheid.
Capgemini levert businessgedreven transformatiediensten voor de gehele keten van schadeafhandeling, waarmee u uw marktwaarde kunt vergroten en duurzame groei kunt realiseren. Resultaten die onze klanten doorgaans bereiken met onze services zijn:
                                
  • Verkorting van de schadedossierafhandelingtijd met gemiddeld 15-20%
  • Verlaging van de TCO met 20-40%
  • Verlaging van de kosten van claimbehandeling en schadeafwikkeling tot 5% en verbetering van de schadekosten tot 1%

Claimstrategie en transformatieplan

Capgemini helpt zijn klanten met het opstellen van een claimstrategie en een transformatieplan gericht op het afstemmen van de claimoperatie op de bedrijfsstrategie, het optimaliseren van het platform voor schadeafhandeling, identificeren van de huidige en gewenste competenties en definiëren van projecten om de verschillen tussen huidige en gewenste situatie te overbruggen.

Claimafhandeling

Bereik operationele- en kostenbeheersing met een brede reeks claimtransformatie-oplossingen, variërend van het ontwikkelen van een claimstrategie en een transformatieplan tot en met het ontwerpen en implementeren van een voorspelbaar, betrouwbaar en flexibel platform voor schadeafhandeling op basis van onze best practices uit de schadeverzekeringsindustrie.

Services op basis van expertise

Beheer proactief uw schadelast en Enterprise Risk met onze oplossingen voor Cash Handling, leveranciersmanagement, salvage en subrogatie, juridisch procederen, fraudebeheer en Predictive Claims Analysis.


Partners

Tot ons partnernetwerk behoren IBM, Microsoft, Oracle, HP, eBaotech, Pegasystems en Guidewire, en specialisten in oplossingen voor polisadministratie en claimafhandeling.

Unlocking the Value of Claims Transformation with Capgemini, CNA and Guidewire

Vertrouw op Capgemini

Capgemini biedt u technologieonafhankelijke oplossingen, die naadloos kunnen worden ingepast in uw huidige omgeving door onze zeer ervaren experts en dankzij onze bewezen aanpak. Daarbij worden uw huidige technologie en investeringen optimaal benut. Wij beschikken over sterke, wereldwijde verzekeringsteams met diepgaande kennis van de verzekeringsbranche en claimafhandeling:
  • Meer dan 400 klanten in de verzekeringsbranche, waaronder 12 van de 15 grootste verzekeraars ter wereld.
  • Wereldwijd werken 21.000 specialisten van ons in de financiële dienstverlening, waaronder 5000 professionals gespecialiseerd in verzekeringen en ruim 1500 professionals op het gebied van testen voor verzekeringsapplicaties.
  • Ervaring met meer dan 15 implementaties van claimoplossingen in de afgelopen 5 jaar.
  • Accelerators en tools voor snellere implementatie met verlaging van de risico’s.
 
Capgemini werd uitgeroepen tot beste ‘Property and Casualty Commercial Business Insurance BPO Vendor’ in het ‘Black Book of Outsourcing 2009 Survey’ van Brown-Wilson Group & Black Book Research.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze oplossingen voor claimafhandeling? Stuur dan een e-mail naar claimstransformation@capgemini.com.
Gerelateerd