Externe administratieve dienstverlening (TPA)

Via voorgeconfigureerde, kant-en-klare productsjablonen en zeer flexibele systeemconfiguraties op basis van bedrijfsregels kan Capgemini verzekeraars helpen om snel en efficiënt nieuwe producten op de markt te brengen die voldoen aan de veeleisende klant en de snel veranderende sector.

De uitdaging

Levensverzekeraars moeten de stijgende kosten van vandaag de dag in evenwicht brengen met de toegenomen concurrentie. Ze moeten de administratieve kosten terugdringen en tegelijkertijd de wendbaarheid van hun organisatie verbeteren om verschillende volumes aan te kunnen. Verder moeten ze voldoen aan wet- en regelgeving zonder dat de snelheid van de processen hierbij in het gedrang komt, wat een negatieve weerslag op klanttevredenheid zou hebben. Ze moeten eveneens verouderde systemen in stand houden en omgaan met achterhaalde technologieën. Deze struikelblokken dwingen verzekeraars tot het opnieuw bekijken van gevestigde modellen en processen. Capgemini helpt verzekeraars om in dit lastige klimaat snel en efficiënt nieuwe producten op de markt te brengen via het gebruik van voorgeconfigureerde, kant-en-klare productsjablonen en zeer flexibele systeemconfiguraties op basis van bedrijfsregels.

De oplossing en onze aanpak

Capgemini is een samenwerking aangegaan met InsPro, het eerste bedrijfsplatform dat de volgende producten ondersteunt: collectieve en individuele levensverzekeringen, secundaire arbeidsvoorwaarden zorg (VS: ‘voluntary/worksite benefits’), gezondheidszorg, lijfrente en hybride producten. We hebben een goede staat van dienst wat betreft het verbeteren van de operationele resultaten van verzekeraars en beheerders (TPA's). Via ons platform kunnen verzekeraars meerdere systemen consolideren tot een enkel webgebaseerd platform. Met meer dan 300 ingebouwde webdiensten kan het systeem gemakkelijk gegevens integreren met andere applicaties. InsPro ondersteunt alle werkzaamheden, van de marketing tot aan de processen, en bestrijkt de gehele levenscyclus van producten en polissen, van de ontwikkeling tot aan de claims. Het bedrijf biedt integrale ondersteuning voor alle kanalen, polissen en gebruikers. U kunt bij ons terecht voor:

  • Levensverzekeringen
  • Overlijdensrisicoverzekeringen
  • Uitvaartverzekeringen
  • Universal Life-verzekeringen (2014)
  • Geïndexeerde Universal Life-verzekeringen (2014)
  • Hybride producten

Onze platformgebaseerde, fullservice administratie staat tot de beschikking van levensverzekeraars in alle 50 staten van de VS. Ons leveringsmodel voor deze service omvat de kosten voor de applicatie, infrastructuur, arbeidskosten en verwerking. Het is zo ontworpen dat levensverzekeraars kunnen overstappen van een model met vaste kosten naar een model met variabele kosten. Onze klanten beschikken hierdoor in feite over meerdere betaalmogelijkheden, waaronder per klant en per maand, kosten per polis of kosten per claim. De afgelopen twee decennia hebben we veel expertise opgebouwd in een breed gamma aan levensverzekeringen.

Capgemini levert administratieve diensten voor de zogeheten 'closed’ en ‘open blocks’ maar ook voor nieuwe. Dit doen we via een zeer efficiënt en geautomatiseerd systeem voor workflow en beeldverwerking, waardoor een papierloos kantoor werkelijkheid wordt. Ons administratiesysteem kan polissen opstellen en toekennen op basis van vooraf opgestelde bedrijfsregels.

De kracht van Capgemini

Capgemini heeft een bewezen staat van dienst wat betreft de ondersteuning van onze klanten op het gebied van levensverzekeringen. We hebben verzekeraars via onze administratieve diensten geholpen om de algehele administratiekosten te verlagen, een betere klant- en tussenpersoonbeleving te realiseren en nieuwe producten sneller op de markt te brengen.

Ter erkenning van onze succesvolle en innovatieve programma's heeft het bedrijfsonderdeel administratieve diensten van Capgemini de tweede jaarlijkse Case In Point Platinum Award voor het Overall Case Management Program in 2011 gewonnen. Ons zeer gekwalificeerde en ervaren personeel van acceptanten en claimbehandelaars wordt ondersteund door een netwerk van gediplomeerd verpleegkundigen, actuarissen, zorgmanagers en klantenservicemedewerkers. We bieden flexibele variabele prijsmodellen om verzekeraars te helpen de kosten te beheersen. Hiertoe behoren kosten per transactie, per klant en per maand, en percentage van de premie.

Neem contact op

Neem vandaag nog contact met ons op via insurance@capgemini.com of benader een van onze experts.

Gerelateerd
Neem contact met ons op